ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ / YOGURT & PEACHES DESSERT

16.6.16

Ioanna's Notebook - 3 ingredient no bake Yogurt & Peaches Dessert
(scroll down for English)

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο πιο ελαφρά θέλουμε τα γλυκάκια μας. Λοιπόν δεν υπάρχει τίποτα πιο ελαφρύ και δροσιστικό από αυτό το γιαουρτογλυκό. Χωρίς ψήσιμο και με μόνο 3 υλικά, είναι το ιδανικό γλυκάκι για να συνοδέψει τον απογευματινό σας καφέ χωρίς τύψεις. Δοκιμάστε το!

Εκτυπώστε τη συνταγή

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

6 άτομα
Προετοιμασία: 30 λεπτά - Αναμονή: 4-6 ώρες

ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο (περίπου 800 γρ.)
2 φακελάκια ζελέ ανανά (σκόνη)
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, κρατώντας το σιρόπι κατά μέρος. Βράζουμε 1 1/2 φλ. νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε την σκόνη του ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10-15 λεπτά, αλλά όχι περισσότερο για να μην αρχίσει να πήζει.
Κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια και την ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε μια φόρμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες μέχρι να πήξει.
Για να το ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Καλή απόλαυση! 


As summer comes closer, we want our desserts to be light. There is nothing more refreshing and light than this 3-ingredient no bake yogurt dessert. Try it, its delicious!

Print the recipe

YOGURT & PEACHES DESSERT

6 servings
Preparation: 30 minutes - Waiting: 4-6 hours

INGREDIENTS
1 can peaches (about 800 gr.)
2 sachets pineapple jelly
500 gr. Greek yogurt

DIRECTIONS
Drain the peaches in a large colander, keeping the syrup aside. Boil 1 1/2 cups water and pour into a large bowl. Add the jelly powder and mix until dissolved. Add the peach syrup, mix and let aside to cool but not to set (about 10-15 minutes).
Add the jelly mixture into the yogurt, stirring with a whisk constantly, until the ingredients combine. Cut the peaches into small cubes and add them into the yogurt mixture. Pour the mixture into a cake pan and keep it in the fridge for 4-6 hours (or overnight) until set.
For serving, just immerse the cake pan into hot water for a few seconds and turn it upside down on a serving platter.

Enjoy!

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr