"ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ" ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ // VEGAN COCONUT SYRUP BUNS

28.3.19

Vegan Coconut Syrup Buns recipe - Ioanna's Notebook  #vegan #recipe #dessert #coconut #greekrecipe #greekfood

(scroll down for English)
Ποιος είπε ότι οι συνταγές της νηστείας δεν είναι νόστιμες; Προσωπικά πιστεύω ότι η νηστίσιμη κουζίνα - αν και παραξηγημένη - είναι από τις πιο νόστιμες. Για πείτε μου ποιο φαγητό με κρέας μπορεί να συναγωνιστεί τη Γαριδομακαρονάδα; Έτσι λοιπόν σήμερα  θα σας προτείνω να φτιάξετε αυτά τα νηστίσιμα γλυκάκια που και εύκολα είναι, και λίγα υλικά απαιτούν και πάνω απ' όλα είναι πεντανόστιμα. Εμείς στο σπίτι τα λατρέψαμε και να φανταστείς ότι δεν ακολουθούμε τη νηστεία της Σαρακοστής! Η πρώτη παρτίδα έχει ήδη εξαφανιστεί και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη. Δοκιμάστε τα και εσείς και πείτε μου τη γνώμη σας. 

Vegan Coconut Syrup Buns recipe - Ioanna's Notebook  #vegan #recipe #dessert #coconut #greekrecipe #greekfood


 Εκτυπώστε τη συνταγή

"ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ" ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

30 τεμάχια  
Προετοιμασία: 30 λεπτά - Ψήσιμο: 30-40 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ
230 ml μπίρα
200 ml αραβοσιτέλαιο
2 βανίλιες
3 κ.σ. ζάχαρη
600-650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. καρύδα τριμμένη + 150 γρ. για πασπάλισμα

Για το σιρόπι
330 ml νερό
450 γρ. ζάχαρη
φλούδες από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C και ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπίρα, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλεύρι, την καρύδα, το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι έχουμε μια ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά από πάνω και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. 
3. Όταν είναι έτοιμα, τα σιροπιάζουμε αμέσως βουτώντας τα στο κρύο σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα. 

Σημ.
Εάν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε και γεμιστά με μαρμελάδα, σοκολάτα ή καρύδια. 

Καλή απόλαυση! 

Whoever thinks that vegan-fast recipes are lacking flavor, I'm sure hasn't had the proper food. Fasting-vegan recipes are full of flavor and these coconut syrup buns are no exception. Although our family isn't vegan, we have agreed that Monday is our meatless day and I'm always on the hunt for delicious vegan desserts. These syrup bans are one of our all-time favorite desserts and they seem to disappear every time I make them. Give it a try and let me know what you think about it!

Vegan Coconut Syrup Buns recipe - Ioanna's Notebook  #vegan #recipe #dessert #coconut #greekrecipe #greekfood


 Print the recipe

VEGAN COCONUT SYRUP BUNS

Makes 30 pieces
Preparation: 30 minutes - Baking: 30-40 minutes 

INGREDIENTS
230 ml beer
200 ml corn oil
600-650 gr. all-purpose flour
30 gr. baking powder
2 packets vanilla powder
3 tbsp granulated sugar
150 gr. shredded coconut + 150 gr. for sprinkling

For the syrup
450 gr granulated sugar
330 ml water
1 cinnamon stick
rind from 1 orange

INSTRUCTIONS
1. Preheat oven to 180oC while you are making the syrup. In a pot over medium to high heat place all syrup ingredients and bring to a boil. As soon as sugar melts, remove from heat, stir and set aside to cool.
2. In a bowl, combine all the bun ingredients until it forms a nice dough. Divide the dough into 30 small balls and transfer to a baking pan lined with parchment paper. Gently press them on the top to spread and bake for 30-40 minutes.
3. When ready, remove from oven and dip each bun into the syrup and sprinkle with shredded coconut.

Just a Note
If you prefer, you can fill the buns with jam, chocolate or walnuts.

Enjoy!
Vegan Coconut Syrup Buns recipe - Ioanna's Notebook  #vegan #recipe #dessert #coconut #greekrecipe #greekfood


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr