BOOK CLUB: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ LYKKE, Ο ΔΑΝΕΖΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

30.4.19

BOOK CLUB: Το βιβλίο του Lykke, Ο δανέζικος τρόπος για την κατάκτηση της ευτυχίας | Ioanna's Notebook


"Το βιβλίο Lykke" του Meik Wiking, είναι από αυτά τα βιβλία, τα οποία πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου και να ανατρέχεις κάθε φορά που αισθάνεσαι όχι έχεις χαθεί στο δρόμο για την κατάκτηση της ευτυχίας. Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο μας οδηγεί σε ένα νοητό κυνήγι θησαυρού σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας την ευτυχία. 

Ποια είναι τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων; Η Δανία θεωρείται από πολλούς η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Ο Μάικ Βάικινγκ προσπαθεί να καταλάβει τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να απαντήσει στο ερώτημα δεν περιορίζεται μόνο στη συνταγή των Δανών, αλλά θέτει ερωτήματα που μας απασχολούν όλους: 
- Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;
- Πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε;
- Οι πόλεις μας κάνουν πιο δυστυχισμένους;
Από το πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας μέχρι την ποιότητα των σχέσεών μας, αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει συμβουλές από τις πιο ευτυχισμένες γωνιές του πλανήτη και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το Lykke στη ζωή μας.

Lykke (Luu-kah): Ευτυχία

Ο Μάικ Βάικινγκ είναι διευθύνων σύμβουλος στο Ινστιτούτο Έρευνας Ευτυχίας στην Κοπεγχάγη και ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του κόσμου στην ευτυχία. Αφοσιωμένος στην κατανόηση της ευτυχίας, της υποκειμενικής ευεξίας και της ποιότητας ζωής, ο Μάικ συνεργάζεται με χώρες όλου του κόσμου για να ανακαλύπτει και να εξερευνά παγκόσμιες τάσεις που φέρνουν ικανοποίηση για τη ζωή. Μόνο κάποιος απόλυτα αφοσιωμένος στην ευτυχία κάθεται σε καφετέριες του κόσμου μετρώντας τα χαμόγελα των ανθρώπων! Το πρώτο του βιβλίο, Το βιβλίο του Hygge (Εκδόσεις Μίνωας, 2018), έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και πωλείται σε τριάντα μία χώρες.

Το δεύτερο βιβλίο του, "Το βιβλίο του Lykke", είναι - όπως και το πρώτο του - καλογραμμένο, ωστόσο με έναν απλό τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητό χωρίς να κουράζει. Ο συγγραφέας παρουσιάζει αληθινές ιστορίες-γεγονότα, case studies και στατιστικά ώστε να μας βοηθήσει στην αναζήτηση της ευτυχίας και την κατάκτησή της και καλύπτει βασικά θέματα όπως η συντροφικότητα, τα χρήματα, η ελευθερία, η υγεία και η εμπιστοσύνη. Ουσιαστικά, πρόκειται περισσότερο για ένα εκτενές άρθρο πάνω στην κατάκτηση της ευτυχίας και λιγότερο ως ένα βιβλίο, τουλάχιστον έτσι το είδα εγώ. 

Το βιβλίο είναι γεμάτο φωτογραφίες και διαγράμματα με υπέροχη εικονογράφηση που όχι μόνο δεν κουράζει αλλά του δίνει και μια χαρούμενη νότα. Πραγματικά, ήταν μια έκπληξη το πόσο ευχάριστη ήταν η ανάγνωση του βιβλίου αυτού παρόλη την πληθώρα των πληροφοριών που περιέχει. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο βασίζεται σε στατιστικά και πραγματικά γεγονότα, σου δίνει την δυνατότητα να μάθεις περισσότερα για το πώς άλλοι λαοί, σε άλλες χώρες αντιλαμβάνονται στην ευτυχία. Επιπλέον, τα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ διαφορετικών χωρών ήταν ένα ενδιαφέρον μερος του βιβλίου, καθώς αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε λαός, κάθε χώρα βλέπει τα πράγματα από διαφορετική οπτική. 

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο σ’ αυτό το βιβλίο είναι ότι σε κάνει να σκεφτείς την ζωή σου με θετικό τρόπο. Σου δίνει το κίνητρο να βάλεις «τα πράγματα κάτω» και να συνειδητοποιήσεις πως κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να σε κάνουν πιο ευτυχισμένου, όχι μόνο εσένα αλλά τους ανθρώπους γύρω σου. Το "Το βιβλίο του Lykke" του Meik Wiking δεν είναι μόνο ένα βιβλίο-πηγή θετικής ενέργειας αλλά και ένα βιβλίο-μελέτη πάνω στην κατάκτηση της ευτυχίας, μέσα από το οποίο ο συγγραφέας δεν μένει μόνο στην θεωρία, όπως τόσα και τόσα άλλα βιβλία του είδους του, αλλά μας προτείνει και μικρές αλλαγές που μπορούμε όλοι εύκολα να κάνουμε στη ζωή μας.

Το "Το βιβλιο του Lykke" του Meik Wiking κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ.

BOOK CLUB: Το βιβλίο του Lykke, Ο δανέζικος τρόπος για την κατάκτηση της ευτυχίας | Ioanna's Notebook



You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, πολύ διαφορετικό από τα αντίστοιχα του είδους. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα!

      Διαγραφή
  2. Γειά σου Ιωάννα, πολύ όμορφη παρουσίαση. Μου έχουν κολλήσει αυτά τα δύο αυτό και το χουυγκ, όποτε βρεθώ σε βιβλιοπωλείο, τα ξεφυλλίζω, τα μυρίζω κλέβω λίγες από τις ιδέες τους. πολύ σύντομα θα τα κάνω δώρο στον εαυτό μου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το Hygge έχω κολλήσει και εγώ! Θέλω πολύ να το διαβάσω! Το Lykke στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι πολύ καλό και πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση, πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα. Ουσιαστικά θυμίζει περισσότερο μια μεγάλη ανάρτηση και λιγότερο ένα βιβλίο, δεν με κούρασε καθόλου.

      Διαγραφή

myTaste.gr