ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

18.4.19

Κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια: Μια νόστιμη συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από το νηστίσιμο τραπέζι σας - Ioanna's Notebook

Μεγάλη εβδομάδα προ των πυλών και είμαι σίγουρη ότι αν δεν νηστέψατε ολόκληρη την Σαρακοστή, σίγουρα θα "κρατήσετε" την Μεγάλη εβδομάδα. Έτσι λοιπόν σήμερα η συνταγή είναι νηστίσιμη γιατί ξέρω ότι αναζητάτε νόστιμες νηστίσιμες συνταγές και η σημερινή είναι μια από αυτές. Το μενού έχει πεντανόστιμο Κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.


 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

4 Άτομα  
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 15 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ
3-4 καλαμάρια φρέσκα (ανάλογα με το μέγεθος) καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 ½ φλυτζ. κριθαράκι
1 ποτήρι λευκό κρασί ή ούζο
άνηθος, ψιλοκομμένος
1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κολοκυθάκι και την πιπεριά σε κυβάκια, τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και λιώνουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
2. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο, ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
3. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κριθαράκι, ανακατεύουμε για 4-5’ και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Στη συνέχεια, στο σκεύος με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού το λάδι, ρίχνουμε το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά που βγάζουν τα καλαμαράκια και το αλκοόλ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Με μια κουτάλα προσθέτουμε τον ζωμό, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς (πρέπει να είναι κρεμώδες).
5. Αφήνουμε για 1 λεπτό για να «πάρει μια ανάσα βρε αδερφέ» και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή απόλαυση!

Κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια: Μια νόστιμη συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από το νηστίσιμο τραπέζι σας - Ioanna's Notebook



You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr