ΑΛΜΥΡΕΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΓΑΛΟΤΥΡΙ / GALOTYRI (GREEK CHEESE) FRENCH TOAST ROLL-UPS
12.4.19(scroll down for English)
Αγαπώ πολύ τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, αυτά τα πρωϊνά που ετοιμάζεις με την ησυχία σου καφεδάκι, χυμό και λιχουδιές για να γευθείς εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αν μάλιστα έχει ανοίξει και ο καιρός και μπορείς να τα απολαύσεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο ... ακόμα καλύτερα. Σε αυτή την κατηγορία συνταγών ανήκει και η σημερινή συνταγή από το βιβλίο συνταγών της Μαρίας, Αλμυρές Αυγόφετες με Γαλοτύρι που σίγουρα θα αγαπήσουν όλοι!
ΑΛΜΥΡΕΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΓΑΛΟΤΥΡΙ
4 Άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Μαγείρεμα: 5-7 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. γαλοτύρι
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
3 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
3 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το τυρί, την πάπρικα και το κρεμμυδάκι. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, πατάμε κάθε φέτα ψωμιού με ένα ποτήρι ή με τον πλάστη για να λεπτύνει. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε κάθε φέτα ψωμιού με 1 κ.σ. από το μείγμα τυριού, "χαϊδεύουμε" τις άκρες και κλείνουμε σε παραλληλόγραμμο, πατώντας με ένα πιρούνι για να ενώσουμε τις άκρες και να κλείσουν καλά. Βουτάμε πρώτα στα μείγμα των αυγών, μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν χρυσαφένια. Αφαιρούμε και βάζουμε σε χαρτί για να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
Γεμίζουμε κάθε φέτα ψωμιού με 1 κ.σ. από το μείγμα τυριού, "χαϊδεύουμε" τις άκρες και κλείνουμε σε παραλληλόγραμμο, πατώντας με ένα πιρούνι για να ενώσουμε τις άκρες και να κλείσουν καλά. Βουτάμε πρώτα στα μείγμα των αυγών, μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν χρυσαφένια. Αφαιρούμε και βάζουμε σε χαρτί για να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
Σημ.
1. Γαλοτύρι θα βρείτε στα μεγάλα super market αλλά αν δεν βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και σάλτσα φέτας, την οποία θα φτιάξετε ως εξής: Ρίχνουμε στο μπλέντερ 1&1/3 φλυτζ. φέτα, 4/5 φλυτζ. γάλα, λίγο αλάτι και εάν θέλουμε λίγη γλυκιά πάπρικα και κύμινο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε την υφή που μας αρέσει.
2. Για λιγότερο λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι.
1. Γαλοτύρι θα βρείτε στα μεγάλα super market αλλά αν δεν βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και σάλτσα φέτας, την οποία θα φτιάξετε ως εξής: Ρίχνουμε στο μπλέντερ 1&1/3 φλυτζ. φέτα, 4/5 φλυτζ. γάλα, λίγο αλάτι και εάν θέλουμε λίγη γλυκιά πάπρικα και κύμινο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε την υφή που μας αρέσει.
2. Για λιγότερο λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι.
Καλή απόλαυση!
Oh how I love lazy weekend mornings when you wake up without an alarm clock, make yourself a cup of coffee and prepare some delicious breakfast for your loved ones and yourself of course! Added mood booster if the weather is warm enough to enjoy your breakfast at the porch. Today's recipe belongs to this exact recipe category and it's perfect for lazy weekend mornings. We have for your Galotyri French Toast Roll-Ups, that you are going to love!
Galotyri cheese is one of the most ancient cheeses, produced in the Epirus and Thessaly regions from sheep milk, goat milk or a combination of both. It is a soft, creamy cheese, without skin, with an acescent, pleasant and fresh taste, and aroma. It is consumed as a table cheese. It has a 75% maximum humidity and a 40% fat content. Since it's hard to find Galotyri at foreign groceries stores, I'm sharing at the notes section an alternative filling with feta sauce.
Galotyri cheese is one of the most ancient cheeses, produced in the Epirus and Thessaly regions from sheep milk, goat milk or a combination of both. It is a soft, creamy cheese, without skin, with an acescent, pleasant and fresh taste, and aroma. It is consumed as a table cheese. It has a 75% maximum humidity and a 40% fat content. Since it's hard to find Galotyri at foreign groceries stores, I'm sharing at the notes section an alternative filling with feta sauce.
GALOTYRI FRENCH TOAST ROLL-UPS
6 Servings
Preparation: 20 minutes - Cooking: 20 minutes
INGREDIENTS
150 gr. Galotyri
8 white bread slices
1 fresh onion, chopped
1/2 tsp sweet paprika
3 eggs
salt, pepper
bread crumbs
olive oil for frying
8 white bread slices
1 fresh onion, chopped
1/2 tsp sweet paprika
3 eggs
salt, pepper
bread crumbs
olive oil for frying
INSTRUCTIONS
In a mixing bowl combine galotyri, paprika and onion. Cut crust off of each slice of bread and flatten each one with a rolling pin (or a glass). In another bowl beat the eggs with salt and pepper.
Spread cheese mixture evenly on each slice of bread. Roll bread up tightly. Dip first in the eggs mixture and roll each roll-up into the bread crumbs. Fry until golden. Remove for the heat and place onto a paper towel to absorb the extra oil. Serve.
Just a Note
Spread cheese mixture evenly on each slice of bread. Roll bread up tightly. Dip first in the eggs mixture and roll each roll-up into the bread crumbs. Fry until golden. Remove for the heat and place onto a paper towel to absorb the extra oil. Serve.
Just a Note
1. You can substitute Galotyri with feta sauce. Just put on the food processor 1&1/3 cups of feta cheese, 4/5 cup milk, salt, sweet paprika and kumin if you like. Beat until it reaches the desired texture.
2. For less oil, you can use a nonstick skillet.
2. For less oil, you can use a nonstick skillet.
0 σχόλια