PEACH ICE TEA / ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

15.9.15

Peach ice tea recipe
(scroll down for English)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωγονικό και δροσιστικό από ένα παγωμένο τσάι. Τώρα που τα ροδάκινα είναι άφθονα ακόμη, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας και δεν θα αγοράσετε ποτέ το έτοιμο. 

Εκτυπώστε την συνταγή

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

4 άτομα 
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Αναμονή: 35 λεπτά

ΥΛΙΚΑ 
1 φλ. ζάχαρη 
1 φλ. νερό 
2-3 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
3 σακουλάκια τσάι 
6 φλ. νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το 1 φλ. νερό και τα ροδάκινα. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Λιώνουμε τα ροδάκινα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. 

Βράζουμε τα 6 φλ. νερό και προσθέτουμε το τσάι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα σακουλάκια του τσαγιού και το βάζουμε στο ψυγείο. 

Στραγγίζουμε το σιρόπι και αφαιρούμε τυχόν κομμάτια του φρούτου. Προσθέτουμε το σιρόπι στο τσάι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο.


There's nothing more refreshing and cooling than  a glass of ice tea. Now that peaches are plenty try to make your own peach ice tea and you'll never drink the store bought again.

Print the recipe

PEACH ICE TEA 

6 servings 
Preparation: 20 minutes - Waiting: 35 minutes 

INGREDIENTS
1 cup sugar
1 cup water
2-3 sliced fresh peaches
3 tea bags 
6 cups water 

DIRECTIONS
In a saucepan, add sugar, 1 cup water and peaches and bring to boil. Then reduce heat to medium. Crush peach slices as you stir to dissolve sugar. Turn off heat, cover and let sit for 30 minutes.

Boil water and brew tea letting steep 5 minutes. Remove tea bags and refrigerate. 

Strain syrup through a fine strainer to remove fruit pieces. Add syrup to tea, stir and serve over ice.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr