ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ / CRUNCHY BREADSTICKS
23.9.15
(scroll down for English)
Δεν ξέρω για την δική σας οικογένεια αλλά τα δικά μας απογεύματα είναι γεμάτα snacks. Αλμυρά και γλυκά, δεν έχουμε ιδιαίτερες προτιμήσεις. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι τα κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις.
ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
Περίπου 750 γρ.
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Ψήσιμο: 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. χλιαρό νερό
Πρόσθετα υλικά
1 φλ. μείγμα τριμμένων τυριών
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη
1/2 φλ. ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
2 καρότα τριμμένα (στον ψιλό τρίφτη)
2 κ.σ. σάλτσα πέστο & 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε κοσκινίζοντας τα αλεύρια και το μπέικιν. Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι και ανακατεύουμε να πάει παντού μέχρι να γίνει η ζύμη σαν ψίχουλα. Κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αναποδογυρίζουμε την ζύμη στον πάγκο και την πατάμε να απλώσει σε στρογγυλό σχήμα, προσθέτοντας τα πρόσθετα υλικά της επιλογής μας. Ζυμώνουμε ξανά για να ενωθούν τα υλικά με την ζύμη.
Κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση περίπου 2 εκ. μεταξύ τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά και στην λειτουργία γκρίλ για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
I don't know about you but our afternoons are full of snacks. Sweet or savory, makes no difference. Breadsticks in various flavors are among our favorites.
CRUNCHY BREADSTICKS
Makes aprox. 750 gr.
Preparation: 20 minutes - Cooking: 35 minutes
INGREDIENTS
150 gr. flour for all purposes
150 gr. self raising flour
1 1/2 tbsp baking powder
1-2 tsp salt
1/2 tsp white sugar
3-4 tbsp olive oil
1 cup lukewarm water
additional ingredients
1 cup grated cheese mix
3 tbsp tomato sauce thickened
1/2 cup chopped Kalamata olives
2 carrots finely grated
2 tbsp pesto sauce & 1 tbsp grated parmesan
1 tbsp paprika
DIRECTIONS
Preheat oven to 190oC and apply wax paper to a large baking pan.
In a bowl mix sifting flour and baking powder. Add salt, sugar, olive oil and mix to go everywhere until the dough looks like crumbs. Make a puddle and add water slowly until it becomes a soft dough. Place the dough on the counter and press to spread into a round shape. Add additional ingredients of your choice. Knead again to combine the ingredients with the dough.
Cut into walnut sized balls and mold sticks. Place them in the pan with some distance between them (approx. 2 cm). Bake for 30 minutes and on the grill mode for about 5 minutes (until golden brown).
Allow to cool completely and store in an airtight container.
0 σχόλια