ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ / CHOCOLATE MOUSSE

17.9.15

Chocolate mousse without eggs
(scroll down for English)

Μια από τις αγαπημένες συνήθειές μου είναι η αναζήτηση νέων συνταγών. Μου αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα και να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις. Οι συνταγές με ελάχιστα υλικά είναι οι αγαπημένες μου διότι τις περισσότερες φορές είναι και γρήγορες.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και αυτή η μους σοκολάτας του Στέλιου Παρλιάρου. Εύκολη, γρήγορη και χωρίς αυγά είναι το γλυκό που κλείνει τις περισσότερες φορές τα γιορτινά μας τραπεζώματα.

Εκτυπώστε την συνταγή

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

6 άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Αναμονή: 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
250 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
500 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να κάψει και περιχύνουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας πολύ ελαφρά από κάτω προς τα πάνω για να μην μας ξεφουσκώσει.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Διακοσμούμε με τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας.

Σημ.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με έτοιμη σαντιγί.


One of my favorite things is finding new recipes. I love to experiment in the kitchen and try new recipes. Recipes with few ingredients always cought my eye because most of the time are quick too.

In this category belongs this chocolate mousse recipe by Stelios Parliaros. Easy, quick and without any eggs is the ideal dessert for our dinner parties.

Print the recipe

CHOCOLATE MOUSSE

6 servings
Preparation: 15 minutes - Waiting: 2 hours

INGREDIENTS
500 gr. dark chocolate cut into pieces
250 gr. fresh milk whole fat
500 gr. heavy cream

DIRECTIONS
Heat the milk over low heat without burning and pour over the chocolate. Stir until chocolate melts completely. Leave aside to cool.

Beat the cream until whipped and add it to the chocolate mixture. Stir very slightly from the bottom up so as the mixture doesn't deflate.

Pour the mixture into bowls, cups or glasses and place in refrigerator to freeze. Decorate with sprinkles or chocolate flakes.

Just a Note
You can replace the heavy cream with ready made whipped cream. 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr