ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ / NUTELLA BISCUIT CAKE
24.9.15
Λοιπόν το αποφάσισα. Θα πάρω και εγώ μέρος στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει. Το ερώτημα άκρως σοβαρό... Μερέντα ή Nutella; Nutella ή Μερέντα;
Θα ψηφίσω Μερέντα για τον απλούστατο λόγο ότι την βρίσκεις σε συσκευασία του 1 κιλού. Όσο και να φας... κάτι θα μείνει για την επόμενη ημέρα.
Αγόρασα το κουβαδάκι μου, έφτιαξα το γλυκάκι μου, έμεινε και για το πρωινό της επόμενης ημέρας. Κορμός με 3 μόνο υλικά.
ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Για 1 μακρόστενη φόρμα
Προετοιμασία: 25 λεπτά - Αναμονή: 3-4 ώρες
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. μερέντα (ή Nutella)
400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ή Digestives
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη τη μερέντα μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με χοντροτριμμένα μπισκότα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για να το σερβίρετε, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και κατόπιν κόψτε το λεπτές φέτες.
Για να το σερβίρετε, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και κατόπιν κόψτε το λεπτές φέτες.
I have a very important question to make, what do you do when you find in the grocery store hazelnut-chocolate spread in 1 kilo bucket? You buy the bucket, make a quick dessert and there is even left for tomorrow's breakfast. The dessert? Chocolate biscuit cake with only 3 ingredients.
CHOCOLATE BISCUIT CAKE
Makes 1 loaf pan
Preparation: 25 minutes - Waiting: 3-4 hours
INGREDIENTS
600 gr. hazelnut-chocolate spread (Nutella)
400 gr. dark chocolate chips
200 gr. petit beurre or digestive biscuits
DIRECTIONS
Place the chocolate chips and Nutella in a medium bowl over medium-low temperature. Stir until chocolate Nutella are melted and combined.
Line a small loaf pan with baking paper. Apply a layer of biscuits and pour enough chocolate mixture to cover the biscuits. Spread out evenly with the back of a spoon. Repeat until you use all the ingredients.
Top with crushed biscuits and refrigerate until set, about 3-4 hours.
Allow to soften for 5 minutes at room temperature before slicing.
400 gr. dark chocolate chips
200 gr. petit beurre or digestive biscuits
DIRECTIONS
Place the chocolate chips and Nutella in a medium bowl over medium-low temperature. Stir until chocolate Nutella are melted and combined.
Line a small loaf pan with baking paper. Apply a layer of biscuits and pour enough chocolate mixture to cover the biscuits. Spread out evenly with the back of a spoon. Repeat until you use all the ingredients.
Top with crushed biscuits and refrigerate until set, about 3-4 hours.
Allow to soften for 5 minutes at room temperature before slicing.
0 σχόλια