ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ / CRAB GREEN SALAD
16.9.15
(scroll down for English)
Μια πλούσια σε υλικά πράσινη σαλάτα μπορεί πολύ εύκολα να αποτελέσει ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καβούρι με 1 φλυτζ. βραστές γαρίδες.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ
4-6 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 μαρούλι απλό κομμένο
1 μαρούλι iceberg κομμένο
1 μαρούλι romaine κομμένο
1 ραντίτσιο κομμένο
1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
1 κονσέρβα καβούρι ή 250 γρ. sticks απομίμησης καβουριού κομμένα σε μικρά κομμάτια
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
Για το dressing
1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμός λεμόνι
1/4 κ. γλ. αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, τοποθετούμε τα υλικά και ανακινούμε μέχρι να ενωθούν.
Σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε τα μαρούλια, το κρεμμύδι, το καβούρι και τον άνηθο και περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.
A loaded green salad can be easily your light lunch. Feel free to replace crab with 1 cup of boiled shrimps.
CRAB GREEN SALAD
4-6 servings
Preparation: 10 minutes
INGREDIENTS
1 head of Romaine lettuce, chopped
1 lettuce, chopped
1 Iceberg lettuce, chopped
1 radicchio lettuce, chopped
1 onion, minced
1 can crab meat or 250 gr. crab sticks chopped
2-3 tsp chopped dill
For the dressing
1/4 cup olive oil
4 tbsp fresh lemon juice
1/4 tsp sea salt pinch of black pepper
DIRECTIONS
0 σχόλια