ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ / HOLIDAY BAKING TIPS
24.11.16
photo: Pinterest
(scroll down for English)
Δεδομένου ότι οι Γιορτές πλησιάζουν με γοργό ρυθμό σίγουρα θα αρχίσετε (εάν δεν το έχετε κάνει ήδη) την προετοιμασία των γλυκών σας. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν, σκέφτηκα να συγκεντρώσω όλα τα tips και τις συμβουλές σε μια ανάρτηση προκειμένου να σας διευκολύνω. Ας αρχίσουμε λοιπόν!
photo: Pinterest
1| Καλύψτε τα ταψιά σας με αντικολλητικό χαρτί. Κάνει ευκολότερη τη μεταφορά από το ταψί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Επίσης γλιτώνετε το καθάρισμα των ταψιών!
2| Μην χρησιμοποιείτε τα δοχεία μέτρησης για σέσουλες καθώς με την χρήση θα μαζέψουν αλεύρι και δεν θα είναι σωστή η μέτρησή σας. Χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι για να γεμίσετε το δοχείο μέτρησης και μετά με ένα μαχαίρι ισιώστε την επιφάνεια.
3| Μπορεί πολλοί να αποφεύγουν το αλάτι αλλά όταν πρόκειται για τις γλυκιές δημιουργίες μας, χρησιμοποιείτε όσο αναγράφει η συνταγή, ειδικά εάν γίνεται λόγος για ανάλατο βούτυρο. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε αλατισμένο βούτυρο, βάλτε τη μισή ποσότητα που αναγράφει η συνταγή. Το αλάτι αναδεικνύει τις γεύσεις σε μια συνταγή.
4| Ακολουθείστε κατά γράμμα τη συνταγή και μην παραβλέπετε μικρές λεπτομέρειες καθώς είναι σημαντικές για το αποτέλεσμα. Το κοσκίνισμα π.χ. του αλευριού παίζει μεγάλο ρόλο στην υφή του τελικού προϊόντος.
5| Χρησιμοποιώντας τα βαριά, "λευκά", μεταλλικά ταψιά, έχετε λιγότερες πιθανότητες να παραψήσετε τα κουλουράκια σας διότι αντανακλούν την θερμότητα σε αντίθεση με τα σκούρα ταψιά τα οποία την απορροφούν.
6| Μην αλλάζετε τους τύπους του αλευριού. Μαλακό, σκληρό ή αλεύρι φαρίνα δεν είναι το ίδιο με αυτό για όλες τις χρήσεις.
7| Όταν αγοράζετε τα υλικά για τα γιορτινά σας γλυκά, προσπαθήστε αυτά να είναι καλής ποιότητας. Είναι γιορτές!
8| Χρησιμοποιήστε αληθινή ζάχαρη για τα γλυκά σας και όχι υποκατάστατα!
9| Το πιο δύσκολο κομμάτι των μπισκότων είναι το ψήσιμο. Παρακολουθήστε τα προσεκτικά και προσπαθήστε να αντισταθείτε στους περισπασμούς.
10| Για μια όμορφη ποικιλία με κουλουράκια, χρησιμοποιήστε πιατέλες όχι μεγαλύτερες από 30 εκ. Δείχνουν πιο εντυπωσιακές.
Διαβάστε επίσης
Αναζητάτε συνταγές;
Since the holidays are right around the corner, I know you’ll want to begin making Christmas cookies ahead of time. Before we all do that, I thought for today's post to round up some cookie tips so as to make your task easier. Let’s get started!
photo: Pinterest
1| Line your baking pan with parchment paper. The cookies brown nicely and you can transfer the cookies easily and reuse the cookie sheets. And there’s less cleanup!
2| Don’t use the measuring cup as a scoop or it’ll pack the flour and you’ll end up with more flour in the cup than intended. Spoon flour into the measuring cup and then run a knife over the top to level the flour.
3| Use the full amount of salt called for in a recipe, especially if you are using unsalted butter. If you use salted butter, use 1/2 the amount of salt called for in the recipe. Don’t skip salt, as salt brings out flavors in a recipe.
4| Don’t overlook the importance of specific mixing instructions. Small variations in a recipe can make a big difference how the cookies turns out in the end. Sifting flour can make a difference in the texture when it’s finished.
5| Shiny heavyweight baking sheets that reflect heat are less likely to produce overbaked cookie bottoms than dark baking sheets that absorb heat.
6| Don’t substitute flour types. Cake flour, all purpose flour and bread flour are not the same.
7| When purchasing supplies for your holiday cookie baking, try to use the finest ingredients. It’s the holidays!
8| Use real cane sugar. That's all!
9| The only tricky part of making cookies is baking them properly. And that’s simply a matter of watching them carefully, especially as they near the end of their baking time. Resist any temptation to answer the telephone or leave the kitchen.
10| For arranging assortments of cookies, use platters that are 30 cm. diametr or smaller. Small platters of cookies look more inviting.
Read Also
Looking for some recipes?
0 σχόλια