ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

10.3.15


Οι κεραμικές εστίες όσο "όμορφες" και αν είναι σε σχέση με τις παλιές, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι τόσο δύσκολο είναι να τις κρατήσουμε αξιοπρεπώς καθαρές. 
Τονίζω το "αξιοπρεπώς" διότι ομολογώ ότι δεν είμαι μανιακή με την καθαριότητα (ότι και αν σημαίνει αυτό). Τις περισσότερες φορές δεν καθαρίζω αμέσως τα καμένα λίπη με αποτέλεσμα στο επόμενο μαγείρεμα να καίγονται. 

Στο διαδίκτυο και κυρίως στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού γίνεται μεγάλος "θόρυβος" σχετικά με τα χειροποίητα καθαριστικά προϊόντα και αρκετοί είναι αυτοί που τα προτιμούν. 
Έτσι μια μέρα που μου είχε τελειώσει το καθαριστικό των εστιών "αναγκάστηκα" να δοκιμάσω μια από αυτές τις συνταγές. Εντυπωσιάστηκα! Καθάρισαν το ίδιο καλά και μάλιστα χωρίς χημικά! Αξίζει να την δοκιμάσετε! 

Θα χρειαστούμε: 
Μαγειρική σόδα 
1 λεμόνι 

Ραντίζουμε με μαγειρική σόδα τις κρύες, στεγνές εστίες. Στην συνέχεια πάνω στην σόδα στύβουμε το λεμόνι. Θα παρατηρήσουμε ότι αμέσως το μείγμα αρχίζει να αφρίζει. Το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά καθαρίζουμε ως συνήθως. Εάν τα λίπη επιμένουν τα "ξύνουμε" με την ειδική σπάτουλα και αναλόγως επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

Αξίζει να δείτε την σχετική ανάρτηση της "ειδικής" Clean Mama (βλ. εδώ) με 55 συνταγές για "σπιτικά" καθαριστικά προϊόντα.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr