ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
4.3.15Είμαι οπαδός των γρήγορων και νόστιμων συνταγών και αυτή που σας προτείνω σήμερα είναι μια από αυτές. Ενδεχομένως να είναι η γρηγορότερη και ευκολότερη συνταγή για τυροπιτάκια που υπάρχει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον συνδυασμό τυριών θέλετε και έχετε διαθέσιμο προσαρμόζοντας αναλόγως το αλάτι. Δοκιμάστε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή παριζάκι, χρωματιστές πιπεριές ή λιαστές ντομάτες.
ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
40 κομμάτια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 20 λεπτάΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
350 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (φέτα, ρεγκάτο, γκούντα, κασέρι, ένταμ κλπ.)
200 γρ. σπορέλαιο *
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (σαν κεφτέδες) και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
*Σημ. Εάν δεν έχετε σπορέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αραιωμένο με νερό.
Καλά Μαγειρέματα!
xox, Ioanna
0 σχόλια