ΠΟΛΤΟΣ ΕΛΙΑΣ (OLIVE PASTE)

18.3.15


Όταν η καταγωγή σου - κατά το ήμισυ - είναι από την Καλαμάτα, τότε δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι σου το λάδι και οι ελιές. Αγαπημένο snack για όλες τις ώρες με φρέσκο ψωμάκι και φέτα αλλά βρε παιδί μου, πολλές ελιές, πολλές περισσότερες από ότι μπορούν να φαγωθούν σε μια χρονιά!
Τι κάνω λοιπόν; Τις κάνω πολτό ο οποίος συνοδεύει ιδανικά όλων των ειδών τα τυράκια και είναι νόστιμο dip για κριτσίνια και πιτούλες ή ως άλειμμα στα σάντουιτς.

Εκτυπώστε την συνταγή

ΠΟΛΤΟΣ ΕΛΙΑΣ

150 γρ. περίπου
Προετοιμασία: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ελιές μαύρες Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. κάππαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κάππαρη σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε με μπόλικο νερό, προκειμένου να την ξαλμυρίσουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα καθαρό βαζάκι και καλύπτουμε με λίγο ελαιόλαδο. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr