ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

11.3.15

Τάρτα με πράσα και μπλέ τυρί

Οι τάρτες και οι πίτες είναι από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι απαιτούν πολύ χρόνο για να ετοιμαστούν αλλά εάν ρωτήσετε κάποια παλιά και έμπειρη νοικοκυρά-μαγείρισσα (βλ. μανούλα/πεθερούλα) θα σας απαντήσουν με σιγουριά ότι μαζί με τα μακαρόνια είναι από τα πιο εύκολα φαγητά.

Εάν χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη ζύμη τότε η όλη διαδικασία επισπεύδεται. Η σημερινή συνταγή μπορεί πολύ εύκολα να αποτελέσει τόσο το φαγάκι της ημέρας όσο και ένα νόστιμο ορεκτικό.

Εκτυπώστε την συνταγή 

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ


6-8 άτομα
Προετοιμασία: 30 λεπτά - Ψήσιμο: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ 
1 έτοιμη ζύμη τάρτας ή κουρού
4 πράσα, καθαρισμένα (κρατάμε μόνο το λευκό μέρος) και ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
250 γρ. τυρί Gouda τριμμένο
150 γρ. μπλέ τυρί θρυμματισμένο
3 αυγά 
500 γρ. κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον (να βγάλει τα λίπη του), προσθέτουμε τα πράσα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να γυαλίσουν τα λαχανικά). Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5-10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα (και κάτω εάν υπάρχει αυτή η ρύθμιση) στους 180oC βαθμούς. Αλείφουμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψάκι με βούτυρο και στρώνουμε την ζύμη μας φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα κατά τα 3/4 του ύψους τους. Αδειάζουμε την χλιαρή γέμιση πάνω στην ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Την αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε κομμάτια.

Καλά Μαγειρέματα! 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr