COOKIES - ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
12.3.15Κουλουράκια, μπισκότα, cookies. Μικρές οι διαφορές, τέραστια η ποικιλία. Αποτέλεσμα; Δύσκολο να διαλέξεις μόνο ένα.
Κατά την αναζήτησή μου για την ιδανική βάσική συνταγή, έχω συλλέξει αμέτρητες συνταγές και έχω φτιάξει άλλες τόσες πριν καταλήξω στην σημερινή.
Απλά υλικά, που τις περισσότερες φορές έχουμε διαθέσιμα και μπορούμε να κάνουμε αμέτρητους συνδιασμούς, ανάλογα με την διάθεση και τις επιθυμίες μας.
Εγώ συνήθως τα φτιάχνω με 3 σοκολάτες (μαύρη-γάλακτος-λευκή). Δοκιμάστε με λευκή-cranberries, καρύδια-κανέλα, πορτοκάλι-σοκολάτα, φυστικοβούτυρο-σοκολάτα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
COOKIES - ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
30 κομμάτια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Ψήσιμο: 8-9 λεπτάΥΛΙΚΑ
2 φλ. αλεύρι
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
3/4 κ.γλ. αλάτι ψιλό
3/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλ. λευκή ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανελίνες
1 1/2 φλ. κομματάκια σοκολάτας ή ξηροί καρποί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC βαθμούς και στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι.
Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να
αφρατέψουν (περίπου 2-3 λεπτά). Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το
αυγό και την βανίλια. Δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε πάλι την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα
του αλευριού και χτυπάμε μέχρι ομογενοποιηθούν. Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια
της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά με την σπάτουλα.
Με
ένα μικρό κουταλάκι ρίχνουμε την ζύμη στο ταψί σχηματίζοντας μικρά
βουναλάκια. Φροντίστε να αφήσετε αρκετή απόσταση μεταξύ τους διότι απλώνουν αρκετά. Ψήνουμε για 8-9 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα
αφήνουμε για 5 λεπτά πριν τα ξεκολλήσουμε από το ταψί, διαφόρετικά θα διαλυθούν.
0 σχόλια