5' BANOFFEE

5.3.15

Το σημερινό γλυκό είναι μια απλοποιημένη, σπιτική παραλλαγή του κλασικού Banoffee Pie. Η ζύμη τάρτας έχει αντικατασταθεί από την κλασική - πια - βάση μπισκότου και η καραμέλα γάλακτος έχει προετοιμαστεί στην χύτρα ταχύτητας. Μπορούμε αντί για φυτική σαντιγί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σαντιγί ή να χτυπήσουμε κρέμα γάλακτος.
Οφείλω να ομολογήσω ότι στην αρχή ήμουν λίγο δυστακτική στο να "φτιάξω" την καραμέλα στην χύτρα ταχύτητας, αλλά μετά από έρευνα στο διαδίκτυο πείστικα για την ασφάλειά του εγχειρήματος και είπα να το δοκιμάσω. Επειδή η καραμέλα γάλακτος έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, καλό θα είναι να προετοιμάσουμε πολλές κονσέρβες μαζί και για λόγους οικονομίας αλλά και για να μην "χοροπηδάνε" κατά την διάρκεια του βρασμού.
Εάν πάλι δεν διαθέτετε χύτρα ταχύτητας, μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία στην κλασική κατσαρόλα για περίπου 4 ώρες και προσέχοντας το επίπεδο του νερού.
Επίσης ο Jamie Oliver μας προτείνει μια ενδιαφέρουσα αντικατάσταση της καραμέλας γάλακτος με μια κρέμα η οποία ετοιμάζετε σε αντικολλητικό σκεύος με γάλα, μπανάνες και ζάχαρη (μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή την συνταγή εδώ)

5' BANOFFEE

Εκτυπώστε την συνταγή

6 άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μπισκότα Digestives
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτί Dulce de leche (καραμέλα γάλακτος)
2 μπανάνες σε λεπτές φέτες
1 φυτική σαντιγί
νιφάδες σοκολάτας για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μια βάση τουρτιέρας με αποσπώμενα τειχώματα. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια υγρή λάσπη. Στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων για να δημιουργήσουμε την βάση του γλυκού μας. Το βάζουμε για λίγο (5 λεπτά) στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για να σφίξει.

Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω από τα μπισκότα την καραμέλα ομοιόμορφα και αραδιάζουμε τις φέτες μπανάνας. Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί να αφρατεψει και απλώνουμε από πάνω από τις μπανάνες. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας.
Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για να ετοιμάσουμε την καραμέλα γάλακτος 
Ξεκολλάμε την ετικέτα από ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και το τοποθετούμε όρθιο μέσα στην χύτρα ταχύτητας, καλύπτουμε με νερό (φροντίζουμε να βάλουμε αρκετό νερό ώστε να υπερκαλύπτει το κουτί αλλά να μην ξεπεράσουμε το όριο της χύτρας) και βράζουμε για 20 λεπτά από την στιγμή που θα σφυρίξει. Στην συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κονσέρβα να κρυώσει.  Αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μας, για περίπου 6 μήνες. Εάν όταν την χρησιμοποιήσουμε είναι σφικτή, την μαλακώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr