"ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ" ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ / DEVILED EGGS
15.4.15
Το Πάσχα πέρασε και σίγουρα σας έχουν μείνει αρκετά κόκκινα αυγά που δεν ξέρετε τι να κάνετε. Σας έχω την λύση ή μάλλον την συνταγή διότι τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο.
"Deviled Eggs" ή αλλιώς "πειραγμένα" αυγά. Την συνταγή αυτή την κάνω κάθε Πάσχα μετά τις "αυγομαχίες" και πέρνει πολλές μετατροπές και αλλαγές. Ο βασικός συνδιασμός είναι κρόκος, μουστάρδα, μαγιονέζα και μετά προσθέτε ότι θέλετε, αγγουράκι τουρσί, λιαστή ντομάτα, ταμπάσκο.
"ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ" ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ
12 άτομα
προετοιμασία: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
12 βραστά αυγά (καθαρισμένα)
1/2 φλ. μαγιονέζα
3 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, λευκό πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
άνηθος για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους και τους λιώνουμε με ένα πηρούνι, προσθέτουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα ασπράδια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Διατηρούνται στο ψυγείο, καλυμμένα με διάφανη μεμβράνη μέχρι το σερβίρισμα.
Easter is over now and we have left over eggs. What do you do with them? I have the answer to your problem. Deviled eggs because nothing goes wasted.
This recipe is classic and I make it every year with leftover eggs. The basic combination is mayo, mustard, yolks and you can add whatever you like, chopped sun dried tomatoes, pickles or tabasco.
print the recipeDEVILED EGGS
12 servingspreparation: 10 minutes
INGREDIENTS
12 hard boiled eggs (peeled)
½ cup mayonnaise
3 tbsp. mustard
salt, white pepper
sweet paprika
dill (for garnish)*
HOW TO MAKE
Slice eggs in half lengthwise. Remove yolks and place in a mixing bowl. Mash the yolks using a fork, add mayonnaise, mustard, salt, pepper, and paprika and mix until smooth.
Fill each egg white half with the yolk mixture. Sprinkle with dill for garnishing. Keep refrigerated and covered until serving.
0 σχόλια