ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ / ORANGE CAKE WITH ORANGE GLAZE

23.4.15

Orange cake with orange flavored icing

Μια από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών μου είναι να φτιάχνουμε κέικ και έτσι δεν τους χαλάω το χατήρι. Γιατί άλλωστε αφού είναι αγαπημένο γλύκισμα. 

Έτσι συνήθως μια φορά την εβδομάδα βγάζουμε το μίξερ και φτιάχνουμε το κεκάκι μας. Σε διάφορες παραλλαγές βέβαια για να μην βαριόμαστε.
https://sites.google.com/site/ioannasnotebook/home/keik-portokali-me-portokalenio-glaso?tmpl=%2Fsystem%2Fapp%2Ftemplates%2Fprint%2F&showPrintDialog=1 

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ

8-10 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 45-50 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 φλ. κόντιτα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2 φλ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ. 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι. Με την ειδική σπάτουλα ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε την κόντιτα και ανακατεύουμε ελαφρά. 

Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε το κέικ σε διάφορα σημεία, όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα. 

Μέχρι να κρυώσει το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Εάν το μείγμα μας είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη, εάν είναι πολύ σφικτό το αραιώνουμε με χυμό πορτοκάλι ή νερό. Όταν το γλάσο έχει την επιθυμητή πυκνότητα, περιχύνουμε με αυτό το κέικ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί (περίπου 15 λεπτά).

One of my children's favorite activity is baking cakes. So usually once a week, we take out the mixer and we bake ourselves some cake. Each time we bake a different flavor so as not to get bored.

This week we bake an orange cake.

https://sites.google.com/site/ioannasnotebook/home/orange-cake-with-orange-glaze?tmpl=%2Fsystem%2Fapp%2Ftemplates%2Fprint%2F&showPrintDialog=1

ORANGE CAKE WITH ORANGE GLAZE

8-10 servings
Preparation: 10 minutes - Cooking: 45-50 minutes

INGREDIENTS
500 gr. self raising flour
5 eggs
2 cups sugar
1 cup orange juice
250 gr. butter at room temperature
1 tsp orange extract
1 cup candied fruits (in cubes)

FOR THE GLAZE
2 cups powdered sugar
2 tbsp orange juice
1 tsp orange extract

HOW TO MAKE
Preheat oven at 180oC. Grease and flour a cake pan.

In a mixer bowl beat butter and sugar until it becomes fluffy and add one by one the eggs. Reduce the speed of the mixer and add the orange juice and the flour. With a spatula scrape the walls of the bowl. Add the candied fruits and mix gently.

Pour the mixture into the pan and bake for about 45-50 minutes. With a toothpick pierce the cake at various points, when the toothpick comes out dry it means that the cake is baked. Remove from the oven and let cool for 5-10 minutes, then carefully turn it upside down onto a platter.

While the cake is cooling we prepare the glaze. We put all the ingredients into a bowl and mix until we have a smooth mixture. If the mixture is too fluid, we add some powdered sugar, if it is too tight we add orange juice or water. When the glaze has the desired density, we pour it over the cake and allow to stabilize (approximately 15 minutes).

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr