PESTO TORTELLINI ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ / PESTO TORTELLINI BAKE
29.4.15Η σάλτσα pesto (η πράσινη!) είναι από τις αγαπημένες μας και από καιρό αναζητούσα άλλους τρόπους να την απολαύσουμε εκτός από την κλασική συνταγή με μακαρόνια σπαγγέτι.
Η έμπευση με χτύπησε όταν (ανεπιτυχώς) αντικατέστησα μια μέρα τα σπαγγέτι με tortellini. Μέγα λάθος! Διαλύθηκαν στο ανακάτεμα και τότε μου ήρθε! Την επόμενη φορά τα έκανα στο φούρνο και σιγά σιγά η συνταγή εξελίχθηκε και σας την παρουσιάζω.
PESTO TORTELLINI ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
6-8 άτομα
προετοιμασία: 30 λεπτά - ψήσιμο: 30 λεπτά
προετοιμασία: 30 λεπτά - ψήσιμο: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. γάλα φρέσκο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 συσκευασία έτοιμη σάλτσα pesto
2 πακέτα tortellini (250 γρ.)
1 φλ. ντοματάκια cherry, κομμένα στα 4
250 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. γάλα φρέσκο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 συσκευασία έτοιμη σάλτσα pesto
2 πακέτα tortellini (250 γρ.)
1 φλ. ντοματάκια cherry, κομμένα στα 4
250 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Μαγειρεύουμε να ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε τα ζυμαρικά, τα ντοματάκια, 150 γρ. από το μείγμα τυριού και ανακατεύουμε ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της σάλτσας pesto και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών.
Ψήνουμε στον φούρνο (ξεσκέπαστο) για 30 λεπτά περίπου.
Σημ.:
Για επιπλέον γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα των ζυμαρικών κομματάκια κοτόπουλο.
Pesto sauce (the green one!) is one of our favorites and I always look for different ways to enjoy it besides the classic recipe Spaggheti Pesto.
Inspiration strike me when one day I try to substitute spaghetti with tortellini. Big mistake! Tortellini crubled while mixing with the sauce, and then it hit me! Next time I bake them in the oven and slowly the recipe evolved to this.
Inspiration strike me when one day I try to substitute spaghetti with tortellini. Big mistake! Tortellini crubled while mixing with the sauce, and then it hit me! Next time I bake them in the oven and slowly the recipe evolved to this.
PESTO TORTELLINI BAKE
6-8 servings
preparation: 30 min. - cooking: 30 min.
preparation: 30 min. - cooking: 30 min.
INGREDIENTS
1 cup milk
5 tbsp. olive oil
1 jar pesto sauce
2 sachets tortellini pasta
1 cup cherry tomatoes, chopped
250 gr. shredded cheese mix
salt and pepper
1 cup milk
5 tbsp. olive oil
1 jar pesto sauce
2 sachets tortellini pasta
1 cup cherry tomatoes, chopped
250 gr. shredded cheese mix
salt and pepper
HOW TO MAKE
Preheat oven to 180oC. Cook pasta according package instructions.
Simmer milk, olive oil, pesto sauce in a skillet on medium heat until the mix incorporates. In a baking dish put pasta, tomatoes, and 150 gr. of the cheese mix and mix gently until combined. Pour over the top of pasta the pesto sauce and mix until everything is covered. Add salt and pepper to taste. Sprinkle with the remaining cheese on top.
Cook in the oven uncovered for 30 minutes.
Note:
0 σχόλια