ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ) / HOMEMADE VANILLA ICE CREAM (WITHOUT AN ICE CREAM MAKER)
16.4.15
Επιτέλους ο καιρός άρχισε να ζεσταίνει και η Εποχή του Παγωτού είναι εδώ! Τι καλύτερο από ένα σπιτικό παγωτάκι από τα χεράκια μας χωρίς κόπο και χωρίς παγωτομηχανή.
Εάν το προτιμάτε σοκολατένιο μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 4 κ.σ. κακάο ή/και κομματάκια σοκολάτας (από τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά).
Εάν το προτιμάτε σοκολατένιο μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 4 κ.σ. κακάο ή/και κομματάκια σοκολάτας (από τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά).
εκτυπώστε την συνταγή
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ)
8 άτομαΠροετοιμασία: 10 λεπτά - Αναμονή: 1 νύχτα
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί φυτική σαντιγί (250 γρ.)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτί φυτική σαντιγί (250 γρ.)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγύ να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Όταν έχει γίνει μια παχιά κρέμα προσθέτουμε λίγο λίγο το εβαπορέ, χαμηλώντας την ταχύτητα του μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια.
Τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος (για να παγώσει πιο γρήγορα) και παγώνουμε στην κατάψυξη. Εάν θέλουμε μπορούμε αφού το παγωτό έχει παγώσει για 1 ώρα να το χτυπήσουμε ξανά στο μίξερ να αφρατέψει και στη συνέχεια να το ξαναπαγώσουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγύ να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Όταν έχει γίνει μια παχιά κρέμα προσθέτουμε λίγο λίγο το εβαπορέ, χαμηλώντας την ταχύτητα του μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια.
Τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος (για να παγώσει πιο γρήγορα) και παγώνουμε στην κατάψυξη. Εάν θέλουμε μπορούμε αφού το παγωτό έχει παγώσει για 1 ώρα να το χτυπήσουμε ξανά στο μίξερ να αφρατέψει και στη συνέχεια να το ξαναπαγώσουμε.
Καλή απόλαυση!
Finally the weather began to get warmer and Ice Cream Season is here. Time for some homemade ice cream without ice cream maker.
If you are a chocoholic like me just add 4 tablespoons cocoa to the mixture and/or chocolate chips (from leftover chocolate Easter eggs).
If you are a chocoholic like me just add 4 tablespoons cocoa to the mixture and/or chocolate chips (from leftover chocolate Easter eggs).
print the recipe
HOMEMADE VANILLA ICE CREAM (WITHOUT ICE CREAM MAKER)
8 servingsPreparation: 10 minutes - Waiting: over night
INGREDIENTS
250 gr. heavy cream
1 can condensed milk
1 can evaporated milk
1 tsp vanilla extract
HOW TO MAKE
Put the heavy cream in a mixer bowl and beat in high speed until it becomes fluffy. Add slowly the condensed milk without stopping the mixer and when it becomes a thick cream add slowly the evaporated milk, reducing the mixer speed. Finally add the vanilla extract.
Put the mixture in a metal bowl (so as to freeze more quickly) and chill in the freezer. If you like you, after the ice cream is frozen for one hour, you can beat it again until it becomes fluffy and freeze again.
Put the heavy cream in a mixer bowl and beat in high speed until it becomes fluffy. Add slowly the condensed milk without stopping the mixer and when it becomes a thick cream add slowly the evaporated milk, reducing the mixer speed. Finally add the vanilla extract.
Put the mixture in a metal bowl (so as to freeze more quickly) and chill in the freezer. If you like you, after the ice cream is frozen for one hour, you can beat it again until it becomes fluffy and freeze again.
Enjoy!
0 σχόλια