ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ 1 ΥΛΙΚΟ / 1 INGREDIENT BANANA ICE CREAM
25.6.15
(scroll down for English)
Μήπως έχετε μπανάνες που σας έχουν μαυρίσει; Με αυτήν την ζέστη σίγουρα η απάντηση είναι θετική. Λοιπόν αυτές τις μπανάνες χωρίς κόπο θα μεταμορφωθούν σε ένα λαχταριστό και υγιεινό παγωτό! Εάν σας είναι δύσκολο να με πιστέψετε, δείτε την συνταγή παρακάτω.
Απολαύστε το με σιρόπι σοκολάτας ή με Hard Shell topping.
8 μπανάνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Στην συνέχεια τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις αφήνουμε για 5 λέπτα σε θερμοκρασία δωματίου. Τις μεταφέρουμε στο δοχείο του multi και τις χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά. Όταν το πολτοποιημένο μας μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μπορούμε να το γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.
Σημ.
1. Εάν θέλουμε το μείγμα μας να έχει πιο κρεμώδη υφή, πολτοποιούμε τις μπανάνες με 2 κ.σ. γάλα.
2. Για πιο αρωματικό παγωτό, προσθέτουμε στις μπανάνες κανέλα και 2 κ.γλ. μέλι.
3. Για σοκολατένια απόλαυση, προσθέτουμε στις μπανάνες 5-6 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα.
DIRECTIONS
Cut bananas into slices and put them in the freezer for 3-4 hours. Then remove from the freezer and leave for 5 minutes at room temperature. Transfer bananas to food processor bowl and blend for about 5 minutes. When the mixture has a creamy texture is ready for serving.
Μήπως έχετε μπανάνες που σας έχουν μαυρίσει; Με αυτήν την ζέστη σίγουρα η απάντηση είναι θετική. Λοιπόν αυτές τις μπανάνες χωρίς κόπο θα μεταμορφωθούν σε ένα λαχταριστό και υγιεινό παγωτό! Εάν σας είναι δύσκολο να με πιστέψετε, δείτε την συνταγή παρακάτω.
Απολαύστε το με σιρόπι σοκολάτας ή με Hard Shell topping.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ (ΜΕ 1 ΥΛΙΚΟ)
4 άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Αναμονή: 3-4 ώρες
ΥΛΙΚΑΠροετοιμασία: 5 λεπτά - Αναμονή: 3-4 ώρες
8 μπανάνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Στην συνέχεια τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις αφήνουμε για 5 λέπτα σε θερμοκρασία δωματίου. Τις μεταφέρουμε στο δοχείο του multi και τις χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά. Όταν το πολτοποιημένο μας μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μπορούμε να το γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.
Σημ.
1. Εάν θέλουμε το μείγμα μας να έχει πιο κρεμώδη υφή, πολτοποιούμε τις μπανάνες με 2 κ.σ. γάλα.
2. Για πιο αρωματικό παγωτό, προσθέτουμε στις μπανάνες κανέλα και 2 κ.γλ. μέλι.
3. Για σοκολατένια απόλαυση, προσθέτουμε στις μπανάνες 5-6 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα.
During summer days ripped bananas are common, so what to do with them was always a problem. Not anymore, we can easily transform these bananas to a delicious and health dairy free ice cream! Hard to believe it? Check the recipe below.
Serve it with some chocolate syrup or Hard Shell topping.
Serve it with some chocolate syrup or Hard Shell topping.
BANANA ICE CREAM (1 INGREDIENT ONLY)
4 servings
Preparation: 5 minutes - Waiting: 3-4 hours
Preparation: 5 minutes - Waiting: 3-4 hours
INGREDIENTS
8 bananas
8 bananas
DIRECTIONS
Cut bananas into slices and put them in the freezer for 3-4 hours. Then remove from the freezer and leave for 5 minutes at room temperature. Transfer bananas to food processor bowl and blend for about 5 minutes. When the mixture has a creamy texture is ready for serving.
Garnish with honey, cinnamon and chopped nuts (optional).
Just a note
1. For creamier texture, blend bananas with 2 tbsp milk.
2. For flavored ice cream, blend bananas with some cinnamon and 2 tsp honey.
3. For chocolate flavor, blend bananas with 5-6 tbsp nutella.
1. For creamier texture, blend bananas with 2 tbsp milk.
2. For flavored ice cream, blend bananas with some cinnamon and 2 tsp honey.
3. For chocolate flavor, blend bananas with 5-6 tbsp nutella.
0 σχόλια