ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ / BALSAMIC TENDERLOINS
24.6.15
(scroll down for English)
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την σημερινή συνταγή. Εύκολη, χωρίς κόπο με απλά υλικά, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για κάτι ξεχωριστό χωρίς να χρειάζεται να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα. Εάν διαθέτετε γάστρα, χρησιμοποιήστε την.
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
4 άτομα
προετοιμασία: 5 λεπτά - ψήσιμο: 90 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
2 κομμάτια ψαρονέφρι
4 κ.σ. μπαλσάμικο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κατά μήκος
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καλύπτουμε τον πάτο ενός αντικολλητικού σκεύους με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το κρέας. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες στο κρέας και τοποθετούμε τα κομμάτια του σκόρδου. Περιχύνουμε το κρέας με το ξύδι και με τα χέρια μας το απλώνουμε, στη συνέχεια το καλύπτουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε το αλατοπίπερο με τα μυρωδικά και αλείφουμε το κρέας. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα.
Στα μισά του ψησίματος ελέγχουμε το κρέας και το γυρίζουμε πλευρά. Προσαρμόζουμε τον χρόνο ανάλογα με τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος. Αφήνουμε το ψημένο κρέας να "ξεκουραστεί" για περίπου 10 λεπτά, μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής, κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.
Ιδανικά μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ψητά λαχανικά (βρείτε εδώ την συνταγή) ή/και αρωματισμένο ρύζι.
I have no words to describe today's recipe. Easy, with simple ingredients. It is ideal for a Sunday family lunch or for a special occasion without too much preparation.
BALSAMIC TENDERLOINS
4 Servings
Preparation: 10 minutes - Baking: 90 minutes
INGREDIENTS
2 tenderloins
4 tbsp balsamic vinegar
4 tbsp olive oil
8 cloves garlic, cut lenghwise
salt, black pepper
1 tsp dry rosemary
1 tsp dry thyme
DIRECTIONS
Preheat oven to 180oC. Cover the bottom of a cookie sheet with foil. Cut small slits into meat and disperse chunks of cracked garlic coves into meat. Coat meat with balsamic vinegar and rub into meat. Drizzle with olive oil. Combine salt, pepper, rosemary and thyme and rub the meat.
Cover the cookie sheet with foil and bake for 1 1/2 hour. Halfway through baking, check the meat and turn it upside down. Adjust baking time according to the desired degree of baking. Let meat "rest" for about 10 minutes, transfer to a cutting board, cut into thin slices and serve.
Can be served with grilled vegetables (find recipe here) or/and flavored rice.
0 σχόλια