ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΤΟΦΙΛΕΤΑΚΙΑ / HEALTHY CRUNCHY CHICKEN
10.6.15
(scroll down for English)
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Ψήσιμο: 20-25 λεπτά (περίπου)
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλεταρισμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα ή πεκορίνο)
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ.
Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε την φρυγανιά και το τυρί και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βουτάμε κάθε φιλέτο πρώτο στο μείγμα της μουστάρδας και μετά στο μείγμα με την φρυγανιά. Τα πιέζουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κολλήσει το μείγμα της φρυγανιάς καλά πάνω τους. Βάζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε αμέσως.
When you try today's recipe, you won't believe how delicious chicken can be. Juicy, crunchy, paned only with bread crumbs oven baked without extra calories. If you end up with leftovers, just chop it and and it to your green salad.
Preparation: 20 minutes - Cooking: about 20-25 minutes
INGREDIENTS
500 gr. chicken breast fillets
1/2 cup olive oil
120 gr. breadcrumbs
120 gr. grated gruyere cheese (or parmesan or pecorino)
juice of 1 lemon
1 tsp mustard
Salt, pepper
DIRECTIONS
In a jar place olive oil, mustard, lemon juice, salt and pepper, close the lid and shake until all ingredients are mixed. Pour the mixture into a bowl.
In another bowl put breadcrumbs and cheese and mix. Preheat oven to 180oC.
Dip each fillet first in the mustard mixture, then in the breadcrumbs. Press each side with your hand so as to stick enough mixture. Put chicken on a plate and refrigerate for 5 minutes.
Spread a baking tray with wax paper and arrange chicken. Bake in preheated oven for about 20-25 minutes until golden brown.
Serve immediately.
Όταν δοκιμάσετε την σημερινή συνταγή δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμο το κοτόπουλο μπορεί να γίνει. Ζουμερό, τραγανό, ψημένο στον φούρνο και παναρισμένο μόνο με φρυγανιά χωρίς περιττά λιπαρά και θερμίδες. Έαν σας περισέψει, ψιλοκόψτε το και προσθέστε το σε μια απλή πράσινη σαλάτα.
ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΤΟΦΙΛΕΤΑΚΙΑ
4 άτομαΠροετοιμασία: 20 λεπτά - Ψήσιμο: 20-25 λεπτά (περίπου)
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλεταρισμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα ή πεκορίνο)
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ.
Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε την φρυγανιά και το τυρί και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βουτάμε κάθε φιλέτο πρώτο στο μείγμα της μουστάρδας και μετά στο μείγμα με την φρυγανιά. Τα πιέζουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κολλήσει το μείγμα της φρυγανιάς καλά πάνω τους. Βάζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε αμέσως.
When you try today's recipe, you won't believe how delicious chicken can be. Juicy, crunchy, paned only with bread crumbs oven baked without extra calories. If you end up with leftovers, just chop it and and it to your green salad.
HEALTHY CRUNCHY CHICKEN
4 servingsPreparation: 20 minutes - Cooking: about 20-25 minutes
INGREDIENTS
500 gr. chicken breast fillets
1/2 cup olive oil
120 gr. breadcrumbs
120 gr. grated gruyere cheese (or parmesan or pecorino)
juice of 1 lemon
1 tsp mustard
Salt, pepper
DIRECTIONS
In a jar place olive oil, mustard, lemon juice, salt and pepper, close the lid and shake until all ingredients are mixed. Pour the mixture into a bowl.
In another bowl put breadcrumbs and cheese and mix. Preheat oven to 180oC.
Dip each fillet first in the mustard mixture, then in the breadcrumbs. Press each side with your hand so as to stick enough mixture. Put chicken on a plate and refrigerate for 5 minutes.
Spread a baking tray with wax paper and arrange chicken. Bake in preheated oven for about 20-25 minutes until golden brown.
Serve immediately.
0 σχόλια