ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ / CHOCOLATE SYRUP
11.6.15
(scroll down for English)
Καμία φορά ακόμα και το πιο απλό γλυκό μεταμορφώνεται σε υπέροχο με τα πιο απλά υλικά. Από την στιγμή που βρήκα αυτήν την συνταγή σε απόκομμα παλιού περιοδικού συνταγών δεν αγόρασα ξανά σιρόπι σοκολάτας.
Ταιριάζει με τα πάντα, δοκιμάστε το με τηγανήτες, παγωτό (βρείτε εδώ την δική μου συνταγή), κέικ ή ως topping σε τάρτα σοκολάτα (δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτήν την συνταγή).
Καμία φορά ακόμα και το πιο απλό γλυκό μεταμορφώνεται σε υπέροχο με τα πιο απλά υλικά. Από την στιγμή που βρήκα αυτήν την συνταγή σε απόκομμα παλιού περιοδικού συνταγών δεν αγόρασα ξανά σιρόπι σοκολάτας.
Ταιριάζει με τα πάντα, δοκιμάστε το με τηγανήτες, παγωτό (βρείτε εδώ την δική μου συνταγή), κέικ ή ως topping σε τάρτα σοκολάτα (δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτήν την συνταγή).
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
περίπου 350 γρ.ΥΛΙΚΑ
1 1/4 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 φλ. κακάο
1/4 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το κακάο να μην υπάρχουν “κόμποι”. Προσθέτουμε το αλάτι με το νερό και βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσουν να βράζουν. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά (από τη στιγμή που βράζει και μετά) μέχρι να πήξει το μείγμα ελαφρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Όταν το σιρόπι είναι πλέον χλιαρό, το αδειάζουμε σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Sometimes even the most plain dessert can be transformed into something marvelous with some toppings and sprinkles. From the moment I found in my magazine clippings pile this recipe for a homemade chocolate syrup I never bought again chocolate syrup.
It goes with everything, try it on pancakes, ice cream (find here my recipe), cake or as over a chocolate tart (have to try this recipe).
CHOCOLATE SYRUP
makes about 350 gr.Preparation: 5 minutes - Cooking: 10 minutes
INGREDIENTS
1 1/4 cups sugar
1 cup water
1 cup cocoa powder
1/4 tsp salt
2 tsp vanilla extract
DIRECTIONS
In a saucepan with a thick bottom mix sugar with cocoa until it has no "knots". Add salt, water and place over medium heat. Mix until combined and the mixture begins to boil. Allow the mixture to boil for a few minutes (since the beginning of the boiling) until the mixture thickens slightly, stirring occasionally.
Remove from the heat and leave it for about 5 minutes to stand. Add the vanilla and stir. When the syrup is now lukewarm, pour into bottle and keep it in the refrigerator.
0 σχόλια