ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ / PASTA SALAD

3.6.15

Ioanna's Notebook - Pasta salad
 (scroll down for English)

Τα αγαπάμε πολύ τα ζυμαρικά στο σπίτι μας και τα μαγειρεύουμε με χίλιους δύο τρόπους. Ανάμεσα στα αγαπημένα μας είναι και η σαλάτα ζυμαρικών. Εύκολο φαγητό και το κυριότερο μπορεί να προετοιμαστεί από πρίν και να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Ιδανική σαλάτα για πάρτυ (θυμάστε το Minion party μας;) αλλά και για ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα. 

Εκτυπώστε την συνταγή

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

8-10 άτομα
Προετοιμασία: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ζυμαρικά (βίδες ή πένες)
500 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
250 γρ. ζαμπόν σε κύβους
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
250 γρ. τυρί Edam σε κύβους
μαϊντανός για γαρνίρισμα

Για το dressing
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. μαγιονέζα
1-2 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά (σύμφωνα με τις οδηγίες) μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά, σουρώνουμε καλά και μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το ζαμπόν και το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. 

Σημ. 
Η σαλάτα αυτή είναι νοστιμότερη την επόμενη ημέρα. Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.



We love pasta in our house and we cook it with countless ways. One of our favorite dishes is pasta salad. It is an easy recipe and most important you can make it ahead and keep it in the fridge for many days. It's ideal for feeding a crowd (remember our Minion party?) or for a light summer lunch.

print the recipe

PASTA SALAD

8-10 servings
Preparation: 20 minutes
 INGREDIENTS
500 gr. pasta (fusilli or penne)
500 gr. variety of frozen vegetables
1 spring onion finely chopped
1 green bell pepper finely chopped
1 red bell pepper finely chopped
1 yellow bell pepper finely chopped
250 gr. deli ham cut into small cubes
250 gr. Edam cheese cut into small cubes
parsley for garnish

for the dressing
250 gr. Greek yogurt
300 gr. mayonnaise
1-2 tbs lemon juice
salt, pepper

DIRECTIONS
Prepare pasta according package instructions in the same pot with the frozen vegetables, drain well and put in a large salad bowl. Add ... peppers, ham, Edam cheese and mix well.

In a bowl put all dressing ingredients and stir well until combine. Pour over the salad, garnish with parsley and serve.

Just a note
This salad tastes better the next day. You can refrigerate for 3-4 days.
 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr