ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ / CREPES BASIC RECIPE

18.6.15

Ioanna's Notebook - Crepes basic recipe
(scroll down for English)

Όταν έρχεται η ώρα να φτιάξουμε κρέπες στο σπίτι το δύσκολο δεν είναι οι κρέπες αλλά στο να καταλήξουμε με την γέμιση τις θέλουμε. Είναι λογικό, όταν οι επιλογές είναι πολλές να υπάρχει ένα σχετικό μπέρδεμα.

Αφού λοιπόν λύσουμε το πρώτο δίλημμα, αλμυρή ή γλυκιά ή και οι δύο, τότε δημιουργείτε ένα νέο δίλημμα για το είδος της γέμισης και στο τέλος καταλήγουμε στα δικά μας κλασικά. Γαλοπούλα και τυρί για τις αλμυρές και σοκολάτα με μπισκότο ή ινδοκάρυδο για τις γλυκές ή σκέτες με μπόλικο σιρόπι σοκολάτας και σπιτικό παγωτό βανίλια ή μπανάνα.

Εγώ σας δίνω την βασική συνταγή, για την γέμιση απλά αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!

Εκτυπώστε την συνταγή

ΚΡΕΠΕΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

για 8 κρέπες διαμ. 20 εκ.
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/3 κ.γλ. αλάτι
λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα το ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του τηγανιού σε μια λεπτή στρώση. Όταν η κρέπα ψηθεί από την μια πλευρά και ροδίσει ελαφρά, την γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Την αδειάζουμε σε ένα πιάτο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, αραδιάζοντας τις κρέπες την μια πάνω στην άλλη, φροντίζοντας ενδιάμεσα να λαδώνουμε το τηγάνι.

Σημ.
Μπορούμε να προετοιμάσουμε τις κρέπες και να τις κρατήσουμε στην κατάψυξη. Για να τις χρησιμοποιήσουμε απλά τις ξεπαγώνουμε στο ψυγείο.

When the time for crepes comes, the hard part is deciding on the filling rather than making the crepes. When you have so many options, choosing is hard.

So, when we decide of the filling (sweet or savory) a new dilemma arises and after a lot of talk we go with the classics. Turkey and cheese for the savory and chocolate with biscuit or coconut for the sweet or plain with chocolate syrup and homemade vanilla, banana ice cream.

Today I am giving you the basic recipe, just use your imagination and creativity for the filling!


Print the recipe

CREPES - BASIC RECIPE

makes 8 crepes (20 cm each)
Preparation: 10 minutes - Cooking: 10 minutes


INGREDIENTS
1 cup flour
2 eggs
1 cup milk
2 tbsp olive oil
1 tsp sugar
1/3 tsp salt
a little extra olive oil for the pan

DIRECTIONS
In a bowl, beat the eggs and add milk, olive oil, salt and sugar. Add flour gradually, still beating until incorporated into the mixture. Store the mixture in the refrigerator until you use it.

Heat a nonstick pan and brush it with a little olive oil. Drop a spoonful of the mixture and by shaking the pan cyclically, spread it evenly over the bottom of the pan in a thin layer. When the crepe is baked on one side and slightly browned, turn it carefully upside down with a spatula, when is ready just carefully drop it in a plate.

Repeat the process with all the mixture, arranging crepes on top of each other, just make sure to oil the pan intermediate.

Just a note
You can make the crepes and freeze them for future use. Just place wax paper between them and store in an airtight container. To use them, just take out the desired amount and unfreeze on the fridge.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr