ΕΥΚΟΛΟ ΜΙΛΦΕΙΓ / EASY MILLEFEUILLE

4.6.15

Ioanna's Notebook - Easy millefeuille with store bought puff pastry
(scroll down for English)

Όσο μεγάλος λάτρης και εάν είναι κανείς της σοκολάτας, σίγουρα δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι μιλφέιγ. Ο ήχος των τραγανών φύλλων που θρυματίζονται σε κερδίζει πριν καν το δοκιμάσεις.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που το γλυκό αυτό πρέπει να τρώγεται σούπερ φρέσκο. Παρόλο που δεν του φαίνεται είναι εύκολο γλυκό - αρκεί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα σφολιατίνια - χωρίς πολλά-πολλά. Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό των γνωστών ζαχαροπλαστείων.


Εκτυπώστε την συνταγή

ΕΥΚΟΛΟ ΜΙΛΦΕΙΓ

6-8 άτομα 
Προετοιμασία: 30 λεπτά – Αναμονή (για την κρέμα): 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ 
8 κ.σ. κόρν φλάουρ
6 κ.σ. ζάχαρη
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
250 γρ. βούτυρο
1 αυγό 
½ φλ. ζάχαρη
2 πακέτα έτοιμα σφολιατίνια (π.χ. Forno Bonomi)
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
ζάχαρη άχνη και κανέλα γαι το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη και το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά. Για να μην σχηματισθεί «πέτσα» στην κρέμα μας, καλύπτουμε την επιφάνειά της με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά ώστε η μεμβράνη να ακουμπά στην κρέμα. 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό και το ½ φλ. ζάχαρη και στη συνέχεια ενώνουμε το μείγμα μας με την κρέμα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τα σφολιατίνια στην μέση και στρώνουμε τον πάτο από ένα τετράγωνο πυρέξ. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας και σκεπάζουμε με μια στρώση σφολιατίνια, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μια πλούσια στρώση σαντιγί. Ισιώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με θρυμματισμένα σφολιατίνια. Πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε αμέσως.
Σημ. 
Το γλυκάκι αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί άμεσα, μπορούμε βέβαια να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μας για 1-2 ημέρες όμως τα σφολιατίνια μας δεν θα είναι το ίδιο τραγανά. 

 No matter how huge fun of chocolate someone is, none can resist to a piece of millefeuille. The sound of the crunchy pastry that breaks it's a winner before you even taste it.

This is the main reason why this dessert should be served super fresh. Although it seems that requires a lot of time, surprisingly is an easy recipe - as long as you use ready made puff pastry. Give it a try! 


Print the recipe

EASY MILLEFEUILLE

6-8 servings
Preparation: 30 minutes - waiting (for cream): 1 hour
INGREDIENTS
8 tbsp corn flour
6 tbsp white sugar 
4 cups fresh milk
250 gr. butter
1 egg
½ cup white sugar
2 packets store bought sugar topped puff pastry (like Forno Bonomi)
250 gr whipped cream
powdered sugar and cinnamon for sprinkling
DIRECTIONS
In a pot mix corn flour, sugar and milk and heat until thick, stirring constantly to prevent sticking to the bottom of the pot. Once thickened, remove from the heat and leave the cream to cool thoroughly. In order not to form "skin" in the cream, cover the surface with a transparent film and press lightly so as the film touches the cream's surface. 
In the mixer beat the butter, egg and ½ cup sugar and blend in with the cream that we made. Mix until combine. 
With the point of a sharp knife slice carefully the puff pastry in half and lay the bottom of a square platter. Pour half of the cream and cover with another layer of puff pastry, continue with the remaining cream and finish with a layer of whipped cream. Flatten the surface and cover with crushed puff pastry. Sprinkle with powdered sugar and cinnamon and serve immediately.
 
Just a note
This dessert is preferable to be consumed directly, you can keep it in the fridge for 1-2 days but the puff pastry won't be so crisp and crunchy.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr