ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ / BOUGATSA - THE EASY WAY
23.7.15
(scroll down for English)
Πως σας φαίνεται μια λαχταριστή μπουγάτσα για πρωινό; Τραγανά φύλλα με νόστιμη κρέμα πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη άχνη. ΤΕΛΕΙΟ ... αλλά χρονοβόρο. Οπότε τι κάνεις; Ακολουθείς τον εύκολο δρόμο και φτιάχνεις ψευτομπουγάτσα. Είναι το ίδιο νόστιμη, μόνο με 3 υλικά.
ΨΕΥΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
6 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για το ταψί
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα (940 γρ.)
ζεστό νερό
ζάχαρη άχνη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Τσαλακώνουμε ένα-ένα τα φύλλα - σχηματίζοντας βεντάλια - και τα απλώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Σε ένα μπολ αραιώνουμε το ζαχαρούχο με ίση ποσότητα ζεστού νερού (χρησιμοποιούμε την κονσέρβα για να το μετρήσουμε). Περιχύνουμε τα φύλλα με το αραιωμένο γάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την μπουγάτσα να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Σημ.
Τρώγεται ζεστή αλλά και ξαναζεσταμένη είναι το ίδιο νόστιμη.
Looking for a quick and easy breakfast recipe to treat your loved ones? How about Bougatsa (Greek custard pie with phyllo)? Bougatsa is a traditional Greek dessert made with creamy custard wrapped in golden brown crispy phyllo, sprinkled with melted butter and garnished with powdered sugar and cinnamon. Simply amazing! ... but ... requires a lot of time! So here's an easy way to enjoy bougatsa with only 3 ingredients.
BOUGATSA (GREEK CUSTARD PIE) - THE EASY WAY
6 servings
Preparation: 10 minutes - Baking: 1 hour
INGREDIENTS
450 gr. phyllo dough
150 gr. butter, melted + extra for the baking dish
2 cans condensed milk (940 gr.)
hot water
ground cinnamon
powdered sugar
DIRECTIONS
Preheat oven at 180oC and butter a baking dish. Crumpled one by one the phyllo dough - forming a fan - and place them in the baking dish. Pour over the melted butter and bake for 15 minutes until phyllo begins to brown.
In a bowl, mix the condensed milk with equal amount of hot water (use the milk can to measure). Pour the milk over phyllo and continue baking for 40-45 minutes until golden brown.Remove from the heat and let it rest for 10 minutes. Cut into pieces, sprinkle with powdered sugar and cinnamon and serve immediately.
Just a note
0 σχόλια