ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ / MINI CHOCOLATE CROISSANTS
2.7.15Εάν ψάχνετε μια γρήγορη συνταγή για να συνοδεύσετε τον πρωϊνό σας καφέ, αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Με απλά υλικά που πιθανότατα ήδη έχετε, φτιάξτε νόστιμα κρουασάν σε χρόνο μηδέν.
ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
20 τεμάχιαΠροετοιμασία: 15 λεπτά - Ψήσιμο: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο (450 γρ.) σφολιατάκια βουτύρου τετράγωνα
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μπαστουνάκια
1 αυγό & 1 κ.σ. νερό
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μπαστουνάκια
1 αυγό & 1 κ.σ. νερό
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τα σφολιατάκια, σπάμε την σοκολάτα σε ράβδους και βάζουμε 2 κομμάτια σε κάθε σφολιατάκι. Στην συνέχεια, αλείφουμε με το μείγμα αυγού τις άκρες από κάθε σφολιατάκι και τυλίγουμε το φύλλο γύρω από τα μπαστουνάκια, σχηματίζοντας "κυάλια". Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για όλα τα φύλλα. Τοποθετούμε τα σφολιατάκια στο ταψί με την πλευρά που κλείσαμε προς τα κάτω. Αλείφουμε με το μείγμα αυγού την επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
If you are searching for a quick snack to have with your morning coffee, search no more, this is the recipe for you. With simple ingredients that you probably have in your pantry, make delicious chocolate croissants in no time.
MINI CHOCOLATE CROISSANTS
20 pieces
Preparation: 15 minutes - Cooking: 20 minutes
INGREDIENTS
1 packet (450 gr.) puff pastry sheets (mini squares)
400 gr. dark chocolate, cut into sticks
1 egg beaten combined with 1 tbsp water
powder sugar for sprinkling
DIRECTIONS
Preheat oven to 180oC. Cover a large baking sheet with parchment paper.
On a lightly floured surface spread the puff pastry sheets, break the chocolate into bars and place 2 pieces on each puff pastry square. Next, coat the edges with the egg mixture and wrap the sheet around the sticks, forming "binoculars." Continue in the same way for all the sheets. Arrange the squares into a baking dish with the closed side down. Brush with the egg mixture the surface and bake for about 15-20 minutes, until golden brown.
Allow to cool for 5-10 minutes, sprinkle with powdered sugar and serve.
Preparation: 15 minutes - Cooking: 20 minutes
INGREDIENTS
1 packet (450 gr.) puff pastry sheets (mini squares)
400 gr. dark chocolate, cut into sticks
1 egg beaten combined with 1 tbsp water
powder sugar for sprinkling
DIRECTIONS
Preheat oven to 180oC. Cover a large baking sheet with parchment paper.
On a lightly floured surface spread the puff pastry sheets, break the chocolate into bars and place 2 pieces on each puff pastry square. Next, coat the edges with the egg mixture and wrap the sheet around the sticks, forming "binoculars." Continue in the same way for all the sheets. Arrange the squares into a baking dish with the closed side down. Brush with the egg mixture the surface and bake for about 15-20 minutes, until golden brown.
Allow to cool for 5-10 minutes, sprinkle with powdered sugar and serve.
0 σχόλια