ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ / OVEN BAKED OMELET WITH FRENCH FRIES

1.7.15

Ioanna's Notebook - Oven baked omelet with french fries
(scroll down for English)

Στην χώρα μας το πρωϊνό ποτέ δεν ήταν μέρος της καθημερινής ρουτίνας μας (ευτυχώς αυτό αλλάζει σιγά-σιγά), πόσο μάλλον η ομελέτα ως πρωϊνό. Για τον λόγο αυτό, η σημερινή συνταγή είναι για εμάς "φαγάκι" και όχι πρωϊνό και συνήθως το συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα. 
 Βέβαια, εάν σας "μείνει" μπορείτε να αποτελέσει το χορταστικό πρωϊνό της επόμενης ημέρας.

Εκτυπώστε την συνταγή

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

6 άτομα
Προετοιμασία: 45 λεπτά - Ψήσιμο: 45 λεπτά


ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια (για τηγάνι)
μπόλικο ελαιόλαδο για τηγάνισμα (ή άλλο λάδι)
350 γρ. τυρί regato τριμμένο
250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρούς κύβους
5-6 μικρά τοματίνια κομμένα στην μέση
αλάτι, πιπέρι
6 αυγά
1 + 1/2 φλ. γάλα
βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες. Όταν αυτές είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από την φωτιά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος. Ρίχνουμε το 1/2 φλ. γάλα και στην συνέχεια τις τηγανισμένες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον, τις πιπεριές, τα τοματίνια και το τυρί.

Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τις πατάτες και κουνάμε το σκεύος να πάει παντού. Κόβουμε μικρούς κύβους βούτυρο και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία πάνω από την ομελέτα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.



In Greece, having breakfast was never a part of our daily routine (fortunately, this is slowly changing), let alone having eggs for breakfast. For this reason, today's recipe is part of our lunch rather than breakfast menu alongside with green salad. 

Of course, if there are leftovers, it can be part of tomorrow's breakfast. 

Print the recipe


OVEN BAKED OMELET WITH FRENCH FRIES

6 servings
Preparation: 45 minutes - Cooking: 45 minutes


INGREDIENTS
500 gr potatoes cut into sticks
olive oil or other oil fro for frying
350 gr. Regato cheese, grated
250 gr. bacon, chopped
1 green pepper, cut into small cubes
5-6 cherry tomatoes, cut into halves
salt,  pepper
6 eggs
1 + 1/2 cups milk
butter

DIRECTIONS
Heat the oil in a large frying pan and fry the potatoes. When they are ready,  remove from the heat. Preheat oven to 200oC.

Butter well a large non-stick pan. Pour 1/2 cup milk and add the french fries. Sprinkle with chopped bacon, peppers, tomatoes and cheese.

In a large bowl, beat eggs, add milk, salt and pepper to taste. Pour the egg mixture over the potatoes and shake the pan so as the mixture goes everywhere. Cut small cubes of butter and place in random spots on the omelet.

Bake in preheated oven for about 45 minutes, until golden. Remove from the heat, allow to cool for 10-15 minutes, cut into pieces and serve.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr