ΣΟΥΠΑ ΡΕΒΥΘΙΑ / CHICKPEAS SOUP
14.10.15
(scroll down for English)
Κλασική, θρεπτική ελληνική σουπίτσα ιδανική για τις κρύες μέρες. Όσο περισσότερο το λεμόνι τόσο πιο νόστιμη.
Κλασική, θρεπτική ελληνική σουπίτσα ιδανική για τις κρύες μέρες. Όσο περισσότερο το λεμόνι τόσο πιο νόστιμη.
ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ
4 άτομαΠροετοιμασία:15 λεπτά - Μαγείρεμα:1 - 1½ ώρα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρεβίθια
1 κ.σ. σόδα μαγειρική
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό με την σόδα. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 4 - 5 εκ.
Αφήνουμε τα ρεβίθια να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός. Αφού μαζέψουμε όλο τον αφρό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δάφνη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι.
When it's getting chilly outside, you need a classic, healthy Greek soup. Add as much lemon as you like.
CHICKPEAS SOUP
4 servingsPreparation: 15 minutes - Cooking: 1 - 1½ hours
INGREDIENTS
500 gr. chickpeas
1 tbsp baking soda
1 large onion, chopped
1 cup olive oil
1 bay leaf
juice of 1 lemon
salt
freshly ground pepper
DIRECTIONS
Soak chickpeas overnight in plenty of cold water with soda. The next day, drain, rinse thoroughly in a colander and put them in a pot. Pour plenty of cold water to cover by at least 4-5 cm.
Leave the chickpeas to a boil over high heat and skim for about 10 minutes or until the new foam stops. After you collect all the foam, add the olive oil, chopped onion and bay leaf. Lower heat, half cover the pot and cook for about 1 - 1½ hours (depending on how well the chickpeas boil) until soft.
Add salt and pepper and lemon juice. Mix well and serve with some bread.
0 σχόλια