ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ BLUE CHEESE / SPINACH, BACON & BLUE CHEESE QUICHE
21.10.15
(scroll down for English)
Αγαπημένο φαγητό στο σπίτι μας, οι κάθε λογής πίτες και τάρτες. Εύκολο φαγητό για τις καθημερινές καθώς μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα. Ο συνδιασμός σπανάκι και blue cheese, είναι από τους αγαπημένους μας.
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΠΕΙΚΟΝ & BLUE CHEESE
4-6 άτομαΠροετοιμασία: 20 λεπτά - Ψήσιμο: 30-40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 έτοιμη ζύμη τάρτας
500 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
6 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. τυρί Regato, τριμμένο
1/2 φλ. τυρί Γκούντα, τριμμένο
100 γρ. blue cheese, θρυμματισμένο με το πηρούνι
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
1 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το σπανάκι. Μόλις αυτό αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε να ενωθούν και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Προσθέτουμε το blue cheese, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τυρί Regato. Περιχύνουμε το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Απλώνουμε την ζύμη τάρτας σε μια ταρτιέρα ή ένα στογγυλό ταψάκι, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με το σπανάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το εσωτερικό της τάρτας να μην είναι πολύ ρευστό.
Αποσύρουμε από την φωτιά και φήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 1 ώρα πριν δοκιμάσουμε να την κόψουμε.
Any kind of pies and tarts are extremely popular in our house. Easy dish for busy weekdays as it can be made ahead. The spinach-blue cheese combination is one of our favorites.
SPINACH, BACON & BLUE CHEESE QUICHE
6 ServingsPreparation: 20 minutes - Baking: 30-40 minutes
INGREDIENTS
1 refrigerated pie crust
500 gr. freezed spinach leaves
3 tbsp. olive oil
1 cup sliced mushrooms
6 slices cooked bacon, cut into small pieces
1 onion, chopped
1 cup Regato cheese, shredded
1/2 cup Gouda cheese, shredded
100 gr. blue cheese, crumbled with a fork
3 eggs, beaten
200 gr. heavy cream
Salt, pepper
1 tsp nutmeg
DIRECTIONS
In a pot, over medium heat, add olive oil and spinach and let it steam. Once it begins to soften, add the onion, bacon and mushrooms. Add salt, pepper and nutmeg. Stir to combine and cook over medium heat for 10 minutes, until the mushrooms soften. Add the blue cheese, stir and remove from heat.In a bowl, mix eggs, cream and Regato cheese. Pour the mixture over the spinach and stir to combine.Press the pie crust into a pie dish, covering the sides. Carefully pour the spinach mixture and flatten the surface. Sprinkle with Gouda cheese and bake in preheated oven for
30-40 minutes until golden brown surface and the middle is set.
Remove from the heat and let it cool for at least 1 hour before serving.
0 σχόλια