ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ / CINNAMON ROLLS
15.10.15(scroll down for English)
Η αποστολή για την καλύτερη συνταγή για ρολά κανέλας έλαβε τέλος. Γρήγορη με απλά υλικά χωρίς να απαιτεί πολύ χρόνο αναμονής αυτή την συνταγή σίγουρα θα την κρατήσετε.
ΡΟΛΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ
10-12 τεμ.
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Αναμονή: 10 + 25 λεπτά - Ψήσιμο: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 φλ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. βούτυρο
3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 φακελάκι
ξηρή μαγιά
1 αυγό
Για τη γέμιση
1/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλλα
1/4 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
Για το γλάσο
1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
2-3 κ.σ. φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο σε ένα μικρό μπόλ και το ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων αρχικά για 1 λεπτό, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε ξανά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το γάλα ζεσταθεί.
Σε ένα άλλο μπόλ, ανακατεύουμε τα 3 φλ. αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσαρμόζουμε στο μίξερ το ειδικό εξάρτημα για το ζύμωμα (γάτζος) και βάζουμε στον κάδο την μαγιά και το μείγμα γάλα-βούτυρο (να μην είναι καυτό). Ανακατεύουμε με το χέρι για να λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και το αυγό και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Εάν η ζύμη κολλάει στα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να "μαζευτεί" γύρω από τον γάτζο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά ακόμα σε μέτρια ταχύτητα. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας τις δύο ζάχαρες με την κανέλλα.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια με το μαλακωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλλα. Ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου, αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό, βρέχοντας με λίγο νερό τη ζύμη στο τελείωμα προκειμένου να "κολλήσει". Κόβουμε το ρολό σε ίσες φέτες (περίπου 10-12 κομμάτια). Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω), καλύπτουμε με υγρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 25 λεπτά.
Όσο φουσκώνει η ζύμη, προετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε την βανίλια και το γάλα, ανακατεύουμε καλά. Εάν το γλάσο είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμη, εάν είναι πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα.
Όταν τα ρολά φουσκώσουν, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν τα γαρνίρουμε με το γλάσο.
Πηγή συνταγής: gimmesomeoven.com
The mission for the best cinnamon rolls recipe is over. Quick and easy with simple ingredients without too much waiting, this recipe is definitely a keeper.
CINNAMON ROLLS WITH ICING
Makes 10-12 rolls
Preparation: 10 minutes - Waiting: 10 + 25 minutes - Baking: 15 minutes
INGREDIENTS
For the dough
1 cup fresh milk
1/4 cup butter
3 1/2 cups all-purpose flour, divided
1/4 cup granulated sugar
1/2 tsp salt
1 envelope instant or ‘rapid rise’ yeast
1 egg
For the cinnamon-sugar filing
1/3 cup granulated sugar
1/3 cup packed brown sugar
2 tbsp ground cinnamon
1/4 cup butter, completely softened
For the icing
1/4 cup butter, melted
1 tsp vanilla
1 1/2 cups powdered sugar
1-2 tbsp milk
DIRECTIONS
Start by making the dough. Combine milk and butter in a microwave-safe bowl. Heat on high for 1 minute, then remove and stir, heat until the butter is melted and the milk is warm to the touch but not hot.
In a separate bowl, whisk together 3 cups flour, sugar and salt until combined. In the bowl of a stand mixer fitted with the dough hook attachment, add yeast and lukewarm milk mixture and stir by hand to combine. Add the flour mixture and egg, and beat on medium-low speed until combined. If the dough is sticking to the sides of the bowl, add the remaining flour, 1/4 cup at a time, until the dough begins to form a ball and pulls away from the sides of the bowl. Continue beating for 5 minutes on medium-low speed. Remove the dough hook and cover the bowl with a damp towel and let rest for 10 minutes.
Meanwhile, make your filling by whisking together sugars and cinnamon in a bowl until combined. When the dough is ready, turn it out onto a floured work surface. Then use a floured rolling pin to roll the dough out into a large rectangle. Use a knife or pastry spatula to spread the softened 1/4 cup of butter out evenly over the entire surface of the dough. Then sprinkle evenly with the cinnamon and sugar mixture. Tightly roll up the dough and then give the final seam a little pinch so that it seals. Cut the dough into 10-12 equal pieces.
Place each of the cut cinnamon rolls into a greased baking dish. Then cover again with a damp towel, and leave the dish in a warm place to rise for 25 minutes. While the dough is rising, make the icing.
To make the icing, whisk together butter, vanilla and powdered
sugar until combined. If the icing is too thick, add a tbsp or two
of milk to thin. If the icing is too thin, add a tbsp or two of
powdered sugar to thicken.
When the rolls have risen, uncover the dish. Then place on the center rack of the oven and bake at 180oC for 15-20 minutes, or until the rolls are golden and cooked through. Remove and let cool for at least 5 minutes. Drizzle with the icing and serve.
Recipe source: gimmesomeoven.com
0 σχόλια