ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΑ / MEATBALLS WRAPPED IN EGGPLANTS
7.10.15Οι μελιτζάνες, όσο και αν φαίνεται σε πολλούς περίεργο είναι από τα αγαπημένα σας λαχανικά. Έτσι όταν αυτές παντρεύονται με τα εξίσου αγαπημένα κεφτεδάκια σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας, τότε έχουμε ένα πολύ αγαπημένο φαγητό.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΑ
5 άτομαΠροετοιμασία: 20 λεπτά - Μαγείρεμα: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλάσκες
Για τα κεφτεδάκια
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. φρυγανιά
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους ½ εκ., τις αραδιάζουμε σε δύο ταψιά και τις ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 200οC. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην κάθε φέτα μελιτζάνας. Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα σε ρολάκια τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί το ένα κοντά κοντά στο άλλο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ιδανικά σερβίρεται με γιαούρτι.
MEATBALLS WRAPPED IN EGGPLANTS
5 servingsPreparation: 20 minutes - Cooking: 30 minutes
INGREDIENTS
4 eggplants
For the meatballs
300 gr. ground beef
1 onion, grated
2 tbs parsley, finely chopped
1/2 cup bread crumbs
1/2 cup grated Parmesan cheese
1 egg
salt, pepper
For the tomato sauce
6 ripe tomatoes, grated
1 onion, finely chopped
2 tbs parsley, finely chopped
1/4 cup olive oil
1 pinch of sugar
salt, pepper
DIRECTIONS
Cut the eggplants into 1/2 cm. slices . Lay them into two pans and bake for 15 minutes at 200oC. Put all the sauce ingredients in a pan and boil for 15 minutes.
In a bowl, add the meatballs ingredients and knead. Shape small meatballs and roll each one into an eggplant slice. Put them in a baking dish, pour over the tomato sauce and cook for 30 minutes. You can serve it with some Greek yogurt.
0 σχόλια