ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ / PEACH JAM

1.10.15

 Ioanna's Notebook - Peach Jam
(scroll down for English)

Τώρα που βρίσκουμε ακόμα ροδάκινα στην αγορά, είναι μια καλή ευκαιρία να το εκμεταλευτούμε και να φτιάξουμε μαρμελάδα για τον χειμώνα. Η συνταγή είναι εύκολη, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι υπομονή για το ανακάτεμα.
Εκτυπώστε την συνταγή

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

περίπου 2,5 κιλά
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Βράσιμο: 20 λεπτά


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά ποικιλία ροδάκινα, ζουμερά (καθαρό βάρος)
χυμός και χύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα πιέζουμε με τα χέρια μας να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον χυμό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να είναι μεσαίας έντασης και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 20 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Την αδειάζουμε όπως είναι ζεστή, σε αποστειρωμένα βάζα.


Now that we can still find juicy peaches in the market, is the perfect opportunity to make some peach jam for the winter. It's an easy recipe and the only thing that you are going to need is patience for the stiring.


Print the recipe

PEACH JAM

Makes 2,5 kg
Preparation: 10 minutes - Cooking: 20 minutes


INGREDIENTS
2 kg variety peaches, juicy (net weight)
pill and juice of 1 orange
1 kg sugar
2 tbs lemon juice

DIRECTIONS
Wash fruits and dry them with a paper towel. Peel them and cut into small pieces.
Put fruits in a pan and press with your hands to make a pulp. Add the remaining ingredients except from the lemon juice and cook over high heat. When the mixture starts to boil, reduce the heat to medium and stir constantly for about 20 minutes. Remove from the heat and add the lemon juice. Fill with hot jam some sterilized jars and store.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr