ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑ / COCONUT SYRUP CAKE
29.10.15ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑ
8-10 άτομα
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Ψήσιμο: 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
½ φλ. ζάχαρη
3 αυγά
1 φλ. γάλα
2 φλ. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Για το σιρόπι
3 φλ. νερό
2½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ανοιχτόχρωμο και σχετικά αφράτο μείγμα και η ζάχαρη να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, την τριμμένη καρύδα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μα ξύλινη κουτάλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και μόλις κρυώσει καλά το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
This week is definately all about cake recipes. Following yesterday's
recipe, here is one of our favorites. If you like coconut, I'm sure you
are going to love it.
COCONUT SYRUP CAKE
8-10 servings
Preparation: 20 minutes - Baking: 50 minutes
INGREDIENTS
1 cup butter, softened
½ cup sugar
3 eggs
1 cup milk
2 cups grated coconut
2 cups self raising flour, sifted
2 tsp baking powder
zest of 1 lemon
For the syrup
3 cups water
2½ cups sugar
1 tbsp lemon juice
DIRECTIONS
In a large bowl beat with the mixer, softened butter and sugar until you have a light and fluffy mixture and the sugar is melted as much as possible. Add the eggs one at a time, beating constantly, until combined with the mixture. Then add the milk, the grated coconut and the flour with the baking powder and beat until you have a combined and smooth mixture. Finally, add the lemon zest and stir with wooden spoon.
Preheat oven to 180°C. Grease and lightly flour a bundt cake pan and pour the mixture. Bake the cake for about 50 minutes.
Prepare the syrup. In a medium saucepan, put the water, sugar and lemon juice and boil for 7-8 minutes after the boiling point. Remove from heat and leave it to become lukewarm.
Remove cake from the oven and let it cool well before pouring the warm syrup.
0 σχόλια