DONUT MUFFINS

21.1.16

Ioannas-notebook-donut-muffins
(scroll down for English)

Μπορεί κατά την διάρκεια της εβδομάδας να μην έχω την πολυτέλεια να απολαύσω το πρωϊνό μου, το Σαββατοκύριακο όμως τα πράγματα αλλάζουν. Οι ρυθμοί χαμηλώνουν και προσπαθώ να ηρεμίσω και να απολαύσω χαρούμενες οικογενειακές στιγμές. Το πρώτο πράγμα του κάνω λοιπόν είναι να ετοιμάσω κάτι λαχταριστό για όλους όπως ρολά κανέλας ή μια γρήγορη μπουγάτσα ή τηγανήτες με μέλι και κανέλα και μετά κάθομαι και απολαμβάνω το πρωϊνό μου. Όταν όμως έχω διάθεση ετοιμάζω από την προηγούμενη λαχταριστά Donut Muffins με πλούσιο άρωμα κανέλας.
Δεν είναι ούτε Donut & ούτε Muffin αλλά κάτι ενδιάμεσο. Δεν τηγανίζονται όπως τα κλασικά donuts αλλά ψήνονται στον φούρνο στο ειδικό ταψάκι για muffins. Δοκιμάστε τα ως πρωϊνό ή με τον απογευματινό σας καφέ ή ως snack για το γραφείο ή το σχολείο. 
Εκτυπώστε την συνταγή

DONUT MUFFINS

12 τεμάχια
Προετοιμασία: 15 λεπτά – Ψήσιμο: 15-20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. λευκή ζάχαρη
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 φλ. γάλα
2 κ.γλ. baking powder
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γαρνίρισμα:
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ. λευκή ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με 12 θήκες muffin.
Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το γάλα, το baking powder και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίζουμε τις θήκες muffin έως την μέση. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι κορυφές να χρυσίσουν ελαφρώς για περίπου 15-20 λεπτά.
Ενώ τα muffins ψήνονται, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστό μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Αφαιρούμε προσεκτικά τα muffins από τις θήκες και βουτάμε καθένα πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
My weekdays may be hectic and most of the times I skip breakfast, but on weekends things change. I try to slow down, relax, spend time with the kiddos and do some errands. The first thing I do on weekends is to prepare breakfast and then sit down and enjoy it. Nothing fancy just some cinnamon rolls, a quick bougatsa or some pancakes with honey and cinnamon with a cup of coffee. When I'm in the mood, I make ahead some Donut Muffins for next days breakfast.
There are no donuts neither muffins but something in the middle. They are baked like muffins instead of fried like donuts which make them healthier and lighter. Bake some donut muffins for breakfast or for your afternoon coffee or as a snack at work or school.
 Print the recipe

DONUT MUFFINS

Makes 12 pieces
Preparation: 15 minutes - Baking: 15-20 minutes


INGREDIENTS
1 cup white sugar
1/2 cup butter, melted
1 1/2 tsp ground nutmeg
1 cup milk
2 tsp baking powder
2 cup all-purpose flour

For frosting:

1/2 cup butter, melted
1 cup white sugar
2 tsp ground cinnamon

DIRECTIONS
Preheat oven to 190oC. Grease a 12 muffin cups pan.
In a large bowl, mix sugar, melted butter and nutmeg. Stir in milk, then mix in baking powder and flour until just combined. Fill the prepared muffin pan about half full. Bake until the tops are lightly golden, 15 to 20 minutes.
While muffins are baking, place melted butter in a bowl. In a separate bowl, mix together sugar with cinnamon. Remove muffins from their cups, dip each muffin into the melted butter, and roll in the sugar-cinnamon mixture. Let cool and serve.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr