ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ / SEAFOOD RISOTTO

6.1.16

Risotto with mussels, shrimps and kalamari
(scroll down for English) 

Σήμερα η ημέρα απαιτεί θαλασσινά και ουζάκι ή τσίπουρο, εσείς διαλέγετε. Τα θαλασσινά δεν τα αγαπούν πολλοί, αυτό το ριζότο όμως σίγουρα θα το λατρέψουν. 

 Εκτυπώστε την συνταγή

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

4 άτομα 
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 30 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο
600 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο
2 κύβους ζωμός κοτόπουλου
2 lt νερό
200 γρ. λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 φλ. γαρίδες ψίχα, καθαρισμένες
1 φλ. μύδια ψίχα, καθαρισμένα
1 φλ. καλαμαράκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο, βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό και τους κύβους και αφήνουμε να βράσει. Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι το ρύζι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας παίρνουμε από το σκεύος με το ζωμό μια ποσότητα και τη ρίχνουμε μέσα στο ρύζι. Ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά, προσθέτουμε τα θαλασσινά και λίγο ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι. Εάν δεν φτάσει ο ζωμός και το ρύζι "κρατάει", προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. 
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.


Today is a Seafood day due to the Theophany celebration. Not many people like or eat seafood but they are going to love this delicious dish. 

 Print the recipe

SEAFOOD RISOTTO 

4 servings
Preparation: 10 minutes - Cooking: 30 minutes

INGREDIENTS
250 gr. butter
600 gr. arborio rice 
2 cubes chicken broth
2 lt water
200 gr. white wine
2 onions, chopped
1 cup shrimp meat, peeled
1 cup mussel meat, cleaned
1 cup squid, chopped
1 tbsp parsley, finely chopped
salt, pepper

DIRECTIONS
In a large, deep pan put water and cubes and bring to boil. In another medium pot, melt butter over high temperature. Add onion and rice and sauté until the rice is light golden. Add the wine and continue to stir until all liquids are absorbed. With the help of a deep spoon get some broth and pour into the rice. Stir until the broth is absorbed by the rice. Repeat the process until the rice is soft. When the rice has absorbed most of the liquids, add the seafood and some more broth, salt and pepper. Mix until the rice is ready. In the end of the cooking, if the broth is not enough, add some warm water.
Remove from the heat, add the parsley and stir gently. Serve the risotto warm.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr