ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ / HOMEMADE POMEGRANATE LIQUEUR

14.1.16


(scroll down for English)

Λικεράκι; Αν και παλαιότερα δεν μου άρεσαν τα λικέρ, τα τελευταία χρόνια έχω "κολλήσει". Λόγω χρόνου, ποτέ δεν είχα δοκιμάσει να φτιάξω το δικό μου μέχρι που συνάντησα την παρακάτω συνταγή. Γρήγορο, σπιτικό λικεράκι χωρίς μεγάλο χρόνο αναμονής, δοκιμάστε το!

Εκτυπώστε την συνταγή

ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

περίπου 750 ml
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Αναμονή: 24 ώρες


ΥΛΙΚΑ
4 φλ. σπόροι ροδιού
4 φλ. κονιάκ
4 φλ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
3 καρφάκια γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρόλα τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη και τα αρωματικά. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε στην άκρη για 24 ωρες.
Μόλις περάσουν οι 24 ώρες, στραγγίζουμε καλά το λικέρ (στο σουρωτήρι ή σε τουλπάνι). Τοποθετούμε σε μπουκάλια και είναι έτοιμο!

Σημ.
Ανάλογα το πόσο γλυκό είναι το ρόδι, αυξομειώνουμε την ποσότητα της ζάχαρης. 


Can I offer you some liqueur? Although when I was younger, I didn't like liqueurs, nowadays I love them. Due to the amount of the waiting time, I hadn't even thought to make mine until I came across this recipe. Quick and easy, homemade pomegranate liqueur, without too much effort. Try it! 

Print the recipe

HOMEMADE POMEGRANATE LIQUEUR

Makes about 750mlPreparation: 5 minutes - Waiting: 24 hours

INGREDIENTS4 cups pomegranate seeds4 cups cognac or brandy4 cups sugar2 cinnamon sticks3 all spice cloves

DIRECTIONSIn a pot over medium temperature, put seeds, cognac or brandy, sugar and spices. Mix and when it starts to boil, remove from the heat. Cover the pot with the lid and set aside for 24 hours.After 24 hours, drain the liqueur (in a strainer or cheesecloth). Pour into bottles and enjoy! 
 
Just a noteDepending on how sweet is the pomegranate, fluctuates the amount of sugar.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr