ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ / GREEK STYLE PANCAKES
7.1.16
(scroll down for English)
Τις καθημερινές όλοι λίγο-πολύ τρέχουμε, έτσι όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο καλό είναι να κατεβάζουμε τους ρυθμούς και να προσπαθούμε να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές χαλάρωσης.
Επειδή λοιπόν η καλή ημέρα από το πρώι φαίνεται, ετοιμάζουμε στα γρήγορα αυτές τις νόστιμες τηγανίτες για ένα νόστιμο και δυναμωτικό ξεκίνημα. Εκτός από τον κλασικό συνδιασμό μέλι-κανέλα, μπορούμε να τις απολαύσουμε με τυρί κρέμα και μαρμελάδα βύσινο ή με μπόλικο σιρόπι σοκολάτας. Η επιλογή είναι δική σας.
Προετομασία: 5 λεπτά - Ψήσιμο: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1 φλ. γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο και ενσωματώνουμε στο μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα για κάθε τηγανίτα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Our everyday life is pretty much the same. Everyone seems to be in a rush and when the weekend comes it's nice to lower the speed, look around, relax and enjoy those special moments.
In Greece we have a saying. A great day begins in the morning. So we make our beloving ones and ourselves some yummy pancakes for breakfast. We can enjoy them with honey, cinnamon and walnuts or with cream cheese and sour cherry jam or with some chocolate spread.
INGREDIENTS1 1/2 cups all purpose flour2 tbsp white sugarpinch of salt1 tbsp baking powder3 eggs1 cup milk3 tbsp olive oilfrying oil
DIRECTIONSSieve in a bowl the flour and add sugar, salt and baking powder. Beat eggs with milk and olive oil and incorporate into the flour mixture. Mix well to combine all the ingredients.In a large frying pan heat the olive oil and pour 2 tablespoons of mixture for each pancake. Fry until golden brown on both sides.
Serve warm with honey, cinnamon and walnuts.
Επειδή λοιπόν η καλή ημέρα από το πρώι φαίνεται, ετοιμάζουμε στα γρήγορα αυτές τις νόστιμες τηγανίτες για ένα νόστιμο και δυναμωτικό ξεκίνημα. Εκτός από τον κλασικό συνδιασμό μέλι-κανέλα, μπορούμε να τις απολαύσουμε με τυρί κρέμα και μαρμελάδα βύσινο ή με μπόλικο σιρόπι σοκολάτας. Η επιλογή είναι δική σας.
ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
6 άτομαΠροετομασία: 5 λεπτά - Ψήσιμο: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1 φλ. γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο και ενσωματώνουμε στο μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα για κάθε τηγανίτα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
In Greece we have a saying. A great day begins in the morning. So we make our beloving ones and ourselves some yummy pancakes for breakfast. We can enjoy them with honey, cinnamon and walnuts or with cream cheese and sour cherry jam or with some chocolate spread.
OLD FASHIONED GREEK PANCAKES
6 ServingsPreparation: 5 minutes - Cooking: 10 minutes
INGREDIENTS1 1/2 cups all purpose flour2 tbsp white sugarpinch of salt1 tbsp baking powder3 eggs1 cup milk3 tbsp olive oilfrying oil
DIRECTIONSSieve in a bowl the flour and add sugar, salt and baking powder. Beat eggs with milk and olive oil and incorporate into the flour mixture. Mix well to combine all the ingredients.In a large frying pan heat the olive oil and pour 2 tablespoons of mixture for each pancake. Fry until golden brown on both sides.
Serve warm with honey, cinnamon and walnuts.
0 σχόλια