ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ / PORK LOIN WITH HONEY & ORANGE

23.12.15

Ioanna's-Notebook-pork-loin-with-honey-and-orange-recipe
(scroll down for English)

Ενώ η γαλοπούλα είναι η πρωταγωνίστρια του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ανήκει στο χοιρινό. Χοιρινό με χίλιους δύο τρόπους. Για κάποιον περίεργο λόγο, αυτές τις γιορτινές ημέρες οι περισσότεροι προτιμούν να μαγειρεύουν το κρέας με κάποιο φρούτο όπως τα εσπεριδοειδή ή τα αποξηραμένα. Τα φρούτα ταιριάζουν πολύ στο χοιρινό κρέας όπως και το μέλι, το οποίο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το φαγητό.


Εκτυπώστε την συνταγή

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

4 άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Αναμονή: 5 ώρες - Ψήσιμο: 1 ώρα & 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκκαλο
500 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
70 γρ. μέλι
1 κ.σ. ματζουράνα ξερή
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε μικρές φέτες
40 γρ. βούτυρο
150 ml νερό
2 κ.σ. κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράσουμε με το μαχαίρι το κρέας, κάνοντας μικρές σχισμές και βάζουμε μέσα το σκόρδο. Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, τον χυμό, αλάτι, πιπέρι και την ματζουράνα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 5 ώρες, γυρίζοντάς το 2-3 φορές.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την μαρινάδα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα. Κρατάμε στην άκρη την μισή ποσότητα και με την υπόλοιπη αλείφουμε καλά το κρέας. Τυλίγουμε το χοιρινό με λαδόκολλα και το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα μέσα σε ταψί για να στραγγίζουν τα υγρά του. Ρίχνουμε το νερό στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 1,5 ώρα στους 160οC.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σταθεί για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε την μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ ώστε να πήξει η σάλτσα. Περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα και σερβίρουμε.
Ιδανικά συνοδεύεται με πατάτες φούρνου.


For some strange reason, during these festive days almost everyone prefers to cook meat with some kind of fruit. Although turkey may be the star of the Christmas table, New Year's table belongs to pork.
Pork and fruits (fresh or dried) is a good match and by adding honey to the combination, you end up with a delicious dish.

Print the recipe

PORK LOIN WITH HONEY AND ORANGE

4 servings
Preparation: 15 minutes - Waiting: 5 hours - Cooking: 1 hour & 30 minutes


INGREDIENTS
1kg pork loin, boneless
500 ml fresh orange juice
70 gr. honey
1 tbsp dry marjoram
1 garlic clove, cut into small slices
40 gr. butter
150 ml water
2 tbs cornflour dissolved in one liter cold water
Salt, pepper

DIRECTIONS
Using a sharp knife, make small slits in the meat and put inside the garlic slices. In a bowl, add honey, juice, salt, pepper, marjoram and mix well. Add the meat and let it marinate for at least five hours, turning it 2-3 times upside down.
In a saucepan, heat the marinade, add the butter and stir well until the mixture thickens. Keep aside half of the amount and apply the remaining on the meat. Cover the pork with parchment paper and place it on a rack inside a roasting pan to drain its liquids. Pour water into the pan and roast for about 1.5 hours at 160oC. Remove from heat and let it set for about 10 minutes. Cut into thin slices.
Heat the remaining marinade and add the dissolved cornflour, stir well until sauce thickens. Drizzle the meat with the sauce and serve with oven roasted potatoes.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr