BOOK CLUB: "ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ", CELESTE NG

22.12.18

Book Club: «Μικρές φωτιές παντού», Celeste NG | Ioanna's Notebook


"Τα όμορφα προάστια όμορφα καίγονται. Μια σπίθα αρκεί για να πάρει φωτιά η τέλεια καθημερινότητα”. Το βιβλίο «Μικρές φωτιές παντού» της Celeste NG είναι ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο. Είναι ένα βιβλίο που κυριολεκτικά διαβάζει όλος ο πλανήτης! Μια από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες του 2017, παραμένει μέχρι σήμερα στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των New York Times.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία που συγκινεί, ένα μυθιστόρημα που εξετάζει χωρίς παρωπίδες την σημασία της οικογένειας και τον ρόλος του γονιού. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια τοιχογραφία των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών και μια κριτική αποτύπωση του οράματος της τέλειας ζωής μέσα στα κλειστά όρια ενός προαστίου όπου όλα είναι σχεδιασμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Με υπέροχο στιλ και λεπτοδουλεμένους χαρακτήρες, η συγγραφέας μιλάει για την ένταση της εφηβικής αγάπης, τον κίνδυνο που κρύβει η τελειότητα, την τρομερή δύναμη της μητρότητας αλλά και τον κίνδυνο που κρύβεται στην πεποίθηση ότι ακολουθώντας τους κανόνες μπορείς να αποτρέψεις μια συμφορά.

Στο Σέικερ Χάιτς, ένα ήρεμο, προοδευτικό προάστιο του Κλίβελαντ, όλα είναι σχεδιασμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια – από τη χάραξη των στριφογυριστών δρόμων ως το χρώμα των σπιτιών, ως τις επιτυχημένες ζωές που πρόκειται να ζήσουν οι κάτοικοί του. Και κανείς δεν ενσαρκώνει αυτό το πνεύμα καλύτερα απ’ ό,τι η Έλενα Ρίτσαρντσον, της οποίας η βασική αρχή είναι να σέβεται πάντα τους κανόνες.
Τότε στην ειδυλλιακή φούσκα που συνιστά τη ζωή της οικογένειάς της μπαίνει η Μία Γουόρεν, μια αινιγματική καλλιτέχνιδα που νοικιάζει μαζί με την έφηβη κόρη της, την Περλ, ένα σπίτι των Ρίτσαρντσον. Σύντομα η Μία και η Περλ αποκτούν πολύ σημαντικότερο ρόλο στη ζωή τους από αυτόν των απλών ενοικιαστριών – και τα τέσσερα παιδιά των Ρίτσαρντσον γοητεύονται από τη μητέρα και την κόρη. Η Μία όμως κουβαλά ένα μυστηριώδες παρελθόν και μια αψηφισιά για το κατεστημένο που απειλεί να ανατρέψει την τόσο τέλεια οργανωμένη κοινότητά τους.
Όταν κάποιοι παλιοί οικογενειακοί φίλοι των Ρίτσαρντσον επιχειρούν να υιοθετήσουν ένα κινεζοαμερικανάκι, ξεσπά μια μάχη για την κηδεμονία του που διχάζει δραματικά τη μικρή τους πόλη και φέρνει τη Μία και την Έλενα σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα. Καχύποπτη για τα πραγματικά κίνητρα της στάσης της Μία, η Έλενα αποφασίζει να αποκαλύψει τα μυστικά του παρελθόντος της αντισυμβατικής της ενοικιάστριας. Η εμμονή της αυτή όμως θα έχει απρόβλεπτες και συντριπτικές συνέπειες.

Το βιβλίο «Μικρές φωτιές παντού», είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της αμερικανίδας Celeste Ng και είναι ένα εξαιρετικό ψυχογράφημα με λεπτοδουλεμένους χαρακτήρες, το οποίο προτού καλά-καλά κυκλοφορήσει, καταχωρήθηκε μετά από πλειστηριασμό στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και τηλεοπτική παραγωγό, Ρις Γουίδερσπουν για να γίνει σειρά. 


Book Club: «Μικρές φωτιές παντού», Celeste NG | Ioanna's Notebook



You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr