ΠΛΑΝΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ: ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

4.12.18

Πλάνο ομορφιάς για να είσαι όμορφη στις γιορτές χωρίς εκπλήξεις | Ioanna's Notebook



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι με ποιους θα ήθελες να περάσεις αυτές τις μέρες, που θα είναι οι γιορτινές σου εξορμήσεις αλλά και τι θα φορέσεις σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις που θα παρευρεθείς. Δεν νομίζω όμως να αφήσεις στην τύχη τα ραντεβού σου με την ομορφιά; Έχεις τα μαλλιά, τα νύχια, το μακιγιάζ και ότι άλλο χρειάζεται για μην τρέχεις ως άλλη σταχτοπούτα, που προσπαθεί να μεταμορφωθεί σε πριγκίπισσα την τελευταία στιγμή. Επίσης έχεις να πάρεις δώρα για τους εορτάζοντες, να φτιάξεις μελομακάρονα, να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο και πόσες άλλες εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιώσεις.
Αν έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι, χαλάρωσε. Μπορεί να μην έχεις νεραϊδονονά όπως η σταχτοπούτα, έχεις όμως εμένα που ως κλασική αιγοκερίνα ο προγραμματισμός είναι στο αίμα μου και σε αυτό εδώ το post θα φτιάξουμε μαζί την μπιουτό ατζέντα σου για να τα προλάβεις όλα και ταυτόχρονα να λάμπεις χωρίς άγχος και ανεπιθύμητες εκπλήξεις!!!

Πιάσε την ατζέντα σου λοιπόν στα χέρια και πάμε να ξεκινήσουμε …

PLAN Α’: Περιποίηση στο σπίτι «Θα γίνω εγώ η beauty expert του εαυτού μου» 

ΜΑΛΛΙΑ 

1. Βάψε τα μαλλιά σου τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα. Έτσι και το χρώμα θα δείχνει πιο σωστό αλλά θα εξοικονομήσεις και χρόνο που δεν φαντάζεσαι.

2. Κάνε το styling των μαλλιών σου ιδανικά 1 μέρα πριν αν σου κρατάει γενικά το χτένισμα. Διαφορετικά αν έχεις λεπτή τρίχα που δύσκολα μένει στην θέση της επέλεξε να τα κάνεις την ίδια μέρα. 

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


2. Αποτρίχωσε όσα σημεία χρειάζονται 4-7 μέρες νωρίτερα. Σε περίπτωση ερεθισμού θα έχεις το απαιτούμενο χρόνο για να καταπραϋνθεί το σημείο.

3. Δώσε σχήμα στα φρύδια σου 3-5 μέρες νωρίτερα.

4. Την ίδια μέρα κάνε μία μάσκα για λάμψη με βιταμίνη C που θα εξαφανίσει τα σημάδια της κούρασης όπως της Apivita με πορτοκάλι ή της Garnier vitamin C shot tissue mask.

Πλάνο ομορφιάς για να είσαι όμορφη στις γιορτές χωρίς εκπλήξεις | Ioanna's Notebook

ΝΥΧΙΑ

1. Δώσε σχήμα στα νύχια και καθάρισε τυχόν πετσάκια 2-3 μέρες νωρίτερα. 

2. Το πεντικιούρ σου μπορεί να γίνει και 1 εβδομάδα νωρίτερα μην σε προβληματίζει.

3. Πέρασε το βερνίκι της επιλογής σου στα νύχια σου 1 μέρα πριν, κατά προτίμηση το βράδυ μία ώρα πριν πας για ύπνο έτσι ώστε να έχουν τον χρόνο να στεγνώσουν. 
Προσοχή !!! βάψε με λεπτές στρώσεις και χρησιμοποίησε οπωσδήποτε ένα στεγνωτικό top coat για να μην ξυπνήσεις και αντικρίσεις ανάγλυφα σχέδια πάνω τους.

4. Κάνε peeling στα χέρια σου, την ίδια μέρα, για να μαλακώσουν και να δείχνουν σαν να έκανες μόλις επαγγελματικό μανικιούρ. Μπορείς να κάνεις ένα πανεύκολο peeling κάνοντας μασάζ με λάδι, ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. 

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

1. Το μακιγιάζ είναι το μόνο που πρέπει να γίνει την ίδια μέρα.

2. Διάλεξε το στυλ του μακιγιάζ που ταιριάζει σε σένα αλλά και με το outfit της περίστασης λίγες μέρες πριν και πειραματίσου πως θα μπορούσες να το εκτελέσεις καλύτερα. Στο κανάλι μου στο You tube θα βρεις χρήσιμα tutorial για να ακολουθήσεις βήμα-βήμα

3. Για μεγαλύτερη διάρκεια χρησιμοποίησε οπωσδήποτε primer πριν το μακιγιάζ σου και setting spray στο τέλος. Έτσι όλα θα μείνουν στην θέση τους ακόμη κι αν έχεις βαφτεί ώρες πριν.

4. Αν όλα αυτά σου ακούγονται βουνό ακολούθησε την σίγουρη επιλογή μιας λαμπερής βάσης και ένα κόκκινο κραγιόν με έντονες βλεφαρίδες.

Πλάνο ομορφιάς για να είσαι όμορφη στις γιορτές χωρίς εκπλήξεις | Ioanna's Notebook

PLAN  B’:  Θα εμπιστευτώ  την ομορφιά μου στους ειδικούς  


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!
Προγραμμάτισε από ΤΩΡΑ τα ραντεβού σου με τους επαγγελματίες που εμπιστεύεσαι έτσι ώστε να είσαι σίγουρη πως θα βρεις την ημέρα και ώρα που σε βολεύει. Σκέψου πως την περίοδο των γιορτών η δουλειά τους αυξάνετε κατά πολύ και δεν θες να μείνεις χωρίς ραντεβού τελευταία στιγμή… 

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

1. Κέρδισε χρόνο και κάνε οποιαδήποτε τεχνική εργασία και κούρεμα τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.

2. Κλείσε το ραντεβού σου για χτένισμα, ανάλογα τον βαθμό δυσκολίας και την ποιότητα των μαλλιών σου. Μία μέρα πριν αν τα μαλλιά σου κρατάνε ή την ίδια μέρα αν χαλάνε εύκολα. 

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ

1. Κάνε βαθύ καθαρισμό προσώπου στην αισθητικό σου τουλάχιστον 10-15 μέρες νωρίτερα. Εσύ θα κερδίσεις χρόνο για άλλα πράγματα και το δέρμα σου θα έχει τον χρόνο να αναπνεύσει και τα υπόλοιπα προϊόντα να δουλέψουν σε βάθος.

2. Κάνε αποτρίχωση προσώπου (ριζική ή λέιζερ) μία εβδομάδα νωρίτερα.

3. Κάνε μία θεραπεία ενυδάτωσης σε βάθος ή οποιαδήποτε άλλη θεραπεία 3-5 μέρες νωρίτερα. 

NAIL STUDIO

1. Αν κάνεις ημιμόνιμη/μόνιμη βαφή νυχιών ή τεχνητά κλείσε το ραντεβού σου 3-6 μέρες νωρίτερα. Έτσι θα έχεις τέλεια νύχια όλες τις μέρες των γιορτών και θα ξενοιάσεις. 

2. Αν τα βάφεις με απλό βερνίκι νυχιών τότε κλείσε το ραντεβού σου 1 μέρα πριν ή την ίδια μέρα για να είσαι σίγουρη πως δεν θα χαλάσουν. Ζήτησε να σου τα βάψουν με τα βερνίκια Essie Gel Couture που αν και δεν χρειάζεται πολυμερισμό έχει μεγάλη διάρκεια και στεγνώνει ταχύτατα.

3. Κάνε το πεντικιούρ ταυτόχρονα με το μανικιούρ για να κερδίσεις χρόνο. Διαφορετικά πήγαινε 1 εβδομάδα νωρίτερα 


Πλάνο ομορφιάς για να είσαι όμορφη στις γιορτές χωρίς εκπλήξεις | Ioanna's Notebook

MAKEUP ARTIST

1. Το μακιγιάζ γίνετε μόνο την ίδια μέρα οπότε εδώ δράσε γρήγορα.

2. Ψέκασε  αρκετές φορές με ένα setting spray κατά την διάρκεια της μέρας για να δίνεις ξανά ζωή στο μακιγιάζ.

3. Φρόντισε να έχεις ένα κραγιόν για  να ανανεώσεις μετά το φαγητό.  

Επιπλέον tips
* Επέλεξε σωστά τι σου ταιριάζει και μην πειραματίζεσαι την τελευταία στιγμή με νέα πράγματα που μπορεί να μην πετύχουν.
* Προγραμμάτισε  έξυπνα τις δουλειές που πρέπει να κάνεις  και μην αφήνεις  για το τέλος ότι μπορείς να κάνεις πιο νωρίς.
* Αν κάτι δεν πάει όπως το έχεις προγραμματίσει πάρε μία βαθιά ανάσα, μέτρα ως το δέκα και χαμογέλα … τίποτα δεν πρέπει  να σου χαλάσει την διάθεση. Σκέψου πόσο όμορφα θα περάσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και μόνο αυτό αρκεί για να είσαι ευτυχισμένη.  
Πλάνο ομορφιάς για να είσαι όμορφη στις γιορτές χωρίς εκπλήξεις | Ioanna's Notebook


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr